Баба даде близо 7 000 лв. на ало измамници за ваксина срещу коронавирус

Баба даде близо 7 000 лв. на ало измамници за ваксина срещу коронавирус
снимка:БГНЕС

Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лева на телефонни измамници "за животоспасяваща ваксина за племенника й, който бил болен от коронавирус". Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град. 89¬годишната жена получила обаждане на домашния си телефон около 10,00 часа в неделя. Непознатият мъжки глас обяснил, че е "главен лекар на болницата в град Свищов".

Той казал на жената, че племенникът й е болен от коронавирус, като за целта е необходимо да му се постави животоспасяваща ваксина. Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на своя роднина. Той й казал, че трябва да му помогне. Псевдодокторът отново се намесил, като й заявил, че трябва спешно да осигури пари. Жената обяснила, че има налични 6600 лева. Телефонният разговор продължил повече от два часа, като накрая възрастната жена изпълнила указанията ¬ опаковала 6500 лева в найлонова торбичка, а други 100 лева нагласила за "шофьора от болницата", който ще дойде на адреса за да ги получи.

Пратеникът пристигнал пред дома й около 13.00 часа и тя му предала нагласените пари, като в същото време още разговаряла с "доктора" по телефона. Жената разбрала, че е измамена по¬късно и подала сигнал в полицията. По случая се води разследване.

40 съдилища ще продължат да работят с ЕИСС

Предишна новина

Води се яростна кампания и отвътре, и отвън, за да се представи, че България не прилага върховенството на правото*

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #1 от "МАКАК | нерегистриран":
  Макак така, бе! Нали бяха изчезнали телефонните измами, в резултат на работата на Инструмента.

  Бяха намалени до минимум, а не изчезнали. Това не означава, че такива няма. Напротив - има. Но с доста намален процент от преди година например.

  Е, все пак и Вас трябва да Ви има. Без интернетрнет тролове сайтовете нямаше да са същите. Най-лесно е да коментираш, без да имаш реална представа за нещата. Защото ако имаш реална престава за нещата, нямаше да има какво да коментират тролчетата.

 2. 1
  МАКАК | нерегистриран
  24
  -3

  Макак така, бе! Нали бяха изчезнали телефонните измами, в резултат на работата на Инструмента.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.