Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол

Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол
Снимка: Фейсбук профил на Николай Бареков

Граждански, туристически протест се състоя пред имението на Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Поведе го бившият евродепутат Николай Бареков, за да покаже, че бетонът е излят върху скалите, а за рибари и туристи остава само да слаломират по козя, стръмна пътека и достъпът до водата им е запречен. Той заяви, че е дошъл тук, защото както морето и брегът край "Росенец" са държавни, така и тук край Созопол важи същото.

"Ние тръгнахме като граждански, туристически протест, Прокопиев е човек на зелените каузи. Вие какво зелено виждате в това? Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите", заяви Бареков. Журналистът припомни, че по Конституция морето е на всички. "Как да стигнем до морето?", попита той риторично, а преди това върза на оградата българското знаме.

"Прокопиев, излез!", провикнаха се протестиращите и освиркаха бизнесмена с викове "ууу" и свирки.

"Отиваме да проверим къде си изхвърля тоалетните", каза Бареков, като пое по друга пътека край имението, след като местни му разкриха и този детайл. "Ама много е готино да пикаеш в морето! Явно зелените много държат на това нещо", възкликна Бареков.

Той припомни, че част от имотите са запорирани от КПКОНПИ. "Тук говорим за 200 млн. Не само, че са го направили като схема, като доходи, които не са ясни, а с подкрепата на държавата", коментира журналистът.

Бареков дори се усъмни, че може неговите 200 хил. лв., за колкото го е осъдил "съдът на Лозан Панов" да плати на прокопиев, да са вложени в строежа на този имот. Бареков направи коментар и на скандала с видеото на Христо Иванов на Орлов мост и нежеланието му да говори за Маджо с Димитър Ламбовски. "12 г. ни управлява Прокопиев и СИК, сега обаче идва другата част на СИК и в един момент - преди редеше правителството Пашата, сега Маджо. Репликите между Христо Иванов и Ламбовски показват влиянието. Да отговорят каква е сделката, която те правят", заяви Бареков.

"И какво получаваме - Христо Иванов! Г-н Иванов сложи много рано тигана на печката, да не говорим, че рибата е на Буджака, където не можем да я ловим", заключи Бареков, който добави, че Иванов е на заплата при Прокопиев. Бареков обеща утре да обикаля покрай имението на Прокопиев с лодки, откъм морето. "Утре ще минем от другата страна и вие ще видите колко законно е това имение", закани се той.

 

Публикувахте от Nikolay Barekov в Вторник, 11 август 2020 г.

Борисов за Христо Иванов: Гузната физиономия не можеш да си оправдаеш

Предишна новина

Главният прокурор: Две убийства са разкрити на територията на апелативен район Варна

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.