Бареков ще сезира Европарламента по случая "Мишо Бирата"


Между 1 и 6 септември в рамките на есенната пленарна сесия на Европейския парламент лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков ще предостави пълната документация по случая с Михаил Михов - Мишо Бирата, записът на разговора между бившия премиер Бойко Борисов и тогавашния шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов, преведен на английски език, както и превод на сигнала до прокуратурата, който Бареков е внесъл за разследване смъртта на бизнесмена. Това съобщават от пресцентъра на "България без цензура".

"Нека съдят хората в Европа как един премиер нарежда на един митнически служител да спре проверка. Това е огромен скандал", коментира зам.-председателят на групата на ЕКР в Европейския парламент.

"Този бизнесмен почина при крайно съмнителни обстоятелства, а веднага след него почина и съпругата му", припомня евродепутатът. Според него Михаил Михов е бил неудобен свидетел, отстранен по удобен начин. Още през януари Бареков внесе сигнал в прокуратурата по случая с Мишо Бирата, като поиска незабавна ексхумация на тялото на бизнесмена, но така и не получи отговор какво се е случило с разследването.

"Призовавам партиите, които участваха в парламентарната комисия за разследването на случая "Мишо Бирата" да предоставят публично всички факти, които са станали известни по време на разследването и работата на комисията. Тук най-важният въпрос е дали данъчните са били изтеглени от фабриката на Михов в момент, когато там е бил варен високоградусов спирт", настоява Бареков.

Според него последните скандални назначения са подготовка за завръщането на Бойко Борисов във властта. По думите му връщането на Ваньо Танов в митниците е абсолютно партийно назначение и ясно доказателство, че Борисов в момента управлява държавата. Лидерът на ББЦ предупреждава и за завръщането на кадри на ГЕРБ като областни управители в цялата страна.

"Областните управители са изключително важни в изборния процес. Ние бяхме за махането на Муса Палев от Благоевград, но не може на негово място да дойде кадър на ГЕРБ. Не може в Плевен кум на Цецка Цачева да стане областен управител. Това са прекалено близки връзки между управляващите сега и тези, които се готвят да дойдат на власт", казва Бареков.

 

Без виновни за Алонсо

Предишна новина

Странности около случая 'Гълъбин Боевски'

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 7
  анонимен | нерегистриран
  1
  0

  Крайно време е да излезе истината за тоя случай. Бойко си покри следите тука, но дано сега се разрови сериозно прокуратурата.

 2. 6
  Радо | нерегистриран
  1
  0

  А какво ли ще стане тогава? Тук и двамата с Танов се отърваха набързо, но там може и да се закучат нещата.

 3. 5
  Йордан | нерегистриран
  1
  0

  Случаят с Мишо Бирата се прикри бързичко, а Борисов се караше наляво и надясно, все едно не е участвал. Писна ми от това престъпно управление. Искам прозрачно управление, а такова може да предложи единствено България без цензура!

 4. 4
  Тенгри | нерегистриран
  1
  0

  покажи им истината за реалното положение на нещата в България. Тука заразата ГЕРБ е по-страшна и от еболата по света.

 5. 3
  Вика | нерегистриран
  1
  0

  Нека да види европата що за тикви растат по нашите ширини.

 6. 2
  Алек | нерегистриран
  1
  0

  Крайно време беше някой да се осмели да го направи.

 7. 1
  Оля | нерегистриран
  1
  0

  Време е!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.