Барселона ще съди бивш вицепрезидент на клуба


Барселона ще заведе дело срещу бившия вицепрезидент Емили Русо, който обвини клуба в корупция сред ръководните органи, обявиха от клуба.

Миналата седмица каталунците отрекоха обвиненията, отправени от страни на Русо, който бе един от шестимата директори, подали оставката си в четвъртък, че някой от ръководството е "откраднал пари от клубната каса".

"Бордът на директорите категорично отрича всяко действие, което може да бъде описано като корупция и се съгласи да прибегне до съответните законови мерки. Барселона не може да толерира обвиненията, които сериозно вредят на репутацията на институцията. Съдебните действия, които ще бъдат взети, са в защита честта на клуба и неговите служители. Съществуването на одит трябва да сложи край на този проблем", се казва в клубно изявление.

Обвиненията на Русо са концентрирани върху противоречията в социалните мрежи през февруари, когато Барселона бе обвинена в назначаването на компанията I3 Ventures, за да дискредитира опонентите на клубния президент Жосеп Мария Бартомеу онлайн, включително играчи като Лионел Меси и Жерар Пике. "Ако одиторите ни кажат, че разходите по тези услуги е 100 000 евро и ние сме платили за тях 1 милион, това означава, че някой си е присвоил от тези средства", сподели Русо за програма RAC1 в петък. Бартомеу прекрати договора с компанията през февруари.

Клубът добави в изявлението си, че одитът на договорите на клуба в социалните мрежи от страна на PriceWaterhouseCoopers бил забавен от пандемията от коронавирус. "Настоящата тревожна обстановка в резултат на Covid-19 повлия на развитието на определени аналитични процедури".

Новината за съдебния процес срещу Русо е поредният епизод в политическата криза в клуба под ръководството на Бартомеу. Всички шестима директори, подали своите оставки, призова за преждевременното провеждане на президентски избори в клуба, които първоначално бяха насрочени за 2021. Русо бе назначен за вицепрезидент през януари и бе считан за водещ кандидат да наследи Бартомеу, който не може да се кандидатира за нов мандат. Вместо това, Русо напусна клуба заедно с вицепрезидента Енрике Томбас, както и директорите Силвио Елиас, Жосеп Понт, Жорди Калсамилия и Мария Тейксидор.

Пациентите няма да останат без лекарства

Предишна новина

Гръцкият премиер благодари на народа и обяви 400 евро бонус за безработните

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.