Бащата на убитите деца в Сандански се изправи пред съда


Прокуратурата в Сандански е започнала досъдебно производство за отправени заплахи за убийство към Кристина Дунчева от мъжа, с когото е живяла на съпружески начала. Кристина е обвинена за жестокото убийството на двете й деца в края на миналата година.

Кристина Дунчева от близо два месеца е настанена в психиатрична клиника в Ловеч. Там на 8 април тя трябва да даде показания във връзка с жалбата й срещу бащата на децата Георги Трайков, подадена месец преди жестокото убийство малките Ивон и Васил.

"Кристина е написала писмено за тези заплахи още на 5-ти октомври, писмено е написала, че той е казал, че ще й отреже главата", каза братът на Кристина Дунчева Илиян Дунчев.

"Досъдебно производство срещу Георги, по което вече трябва да се събират съответните доказателства. Разпита, първия, ще бъда извършен в Ловеч в присъствието на адвокат, но пред съдия", каза адвокатът на Кристина Дунчева Маньо Алексиев.

В началото на годината Кристина спечели дело за домашно насилие срещу бащата на убитите деца Георги Трайков.

Във вторник пред Окръжния съд в Благоевград той обжалва решението, което му забрани да доближава Кристина за срок от една година.

"Молят за неговата абсолютна отмяна, твърдят че не Дунчева е обект на домашно насилие, а всъщност е било упражнено такова спрямо Георги Трайков и не бил правилно анализирал съда събраните в първа инстанция доказателства", каза адвокатът на Кристина Дунчева Маньо Алексиев.

Георги Трайков за първи път днес се появи в съдебна зала. След края на заседанието обаче отказа да говори пред журналисти.

Затвор за син, пребил и ограбил майка си

Предишна новина

Предсрочно освободеният убиец Джок Полфрийман е напуснал България

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  анонимен | нерегистриран
  0
  0

  Какво ги лашкате тия хора по новините. И двамата пострадаха достатъчно. Ясно е:
  - ако е имало домашно насилие и не са били взети мерки - вече е късно;
  - ако майката е посегнала на децата и поради апатията на държавните служби - безвъзвратно късно е.
  Защо не разследвате как тези, на които всички ние плащаме заплатите, са реагирали на подадените сигнали? Не говоря за прокуратурата, а за една активна разследваща журналистика, ако някой вече помни какво е това нещо.
  Домашно насилие, дъра - бъра, това е само подготовка за делото за убийството на децата от страна на защитата на майката, това е.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.