Белгия не ни върна мигранти заради лоши условия у нас


Белгийски съд забрани връщането на трима афганистанци в България. Магистратите решили, че условията за мигрантите са неприемливи у нас. Въпреки че тримата афганистанци са потърсили закрила от страната ни, Белгия не е съгласна с връщането им тук.

Новината идва на фона на последната справка от МВР. Според данните, все повече мигранти напускат доброволно България. Броят им е двойно по-голям от нелегално влизащите у нас. За последния месец 480 бежанци са задържани в България. А над 960 са тези, които са напуснали пределите на страната ни.

Междувременно председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер призова страните от Евросъюза да извършат оперативно реформата на общоевропейския механизъм за предоставяне на убежище. Според него тази реформа трябва да бъде извършена по време на председателството на Малта през първата половина на настоящата година. Юнкер смята, че "остава много да се направи" по стабилизирането на мигрантската обстановка.

"Най-напред трябва да бъде създаден постоянен механизъм, който да позволява миграционните потоци да се управляват дългосрочно и надеждно. За целта Еврокомисията трябва да извърши реформа на дъблинския механизъм, като установи ясна, предсказуема и справедлива система, за да бъдат подпомогнати страните, които се намират на предната линия в случай на бежански наплив", изтъкна Жан-Клод Юнкер.

ВКС осъди на 6 г. затвор бивш чиновник от Министерството на отбраната

Предишна новина

Година по-късно - няма виновни за стрелбата с боен пистолет по жилищен блок

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.