Белгийски съд започва дело срещу българка, убила детето си


Първоинстанционен съд в Брюксел започва утре заседания по дело срещу българката Елица Ивкова (27 г.), обвинена в убийството на детето си, съобщават местни медии.

През 2012 г. полицията откри бебето – удавено в плавателен канал в Брюксел.

Разследването е установило, че детето е родено на 3 март 2012 г. в болница в белгийската столица и е било кръстено Сузана. Майката напуснала здравното заведение на 8 март с бебето, без да предупреди. На 15 март същата година тя била задържана в дома на съдържател на местна пицария.

Първоначално българката заявила, че нейна позната проститутка и сводникът й отвлекли бебето. По-късно признала, че е изхвърлила новороденото, защото не била в състояние да се грижи за него сама. Ивкова казала, че искала да направи аборт, но нямала средства.

Подсъдимата първо дала лъжливи показания, като твърдяла, че бащата на детето е българин, който живее в България и с когото имала краткотрайна връзка. Тя заявила, че пристигнала в Белгия два месеца преди раждането. В хода на следствието полицията разпитала баща й, който изяснил, че Ивкова е в Белгия от 2006 г. и че детето е от съдържателя на пицарията в Брюксел, мъж със семейство и деца.

Изследване на проби ДНК потвърдила думите на бащата на Ивкова. Така тя признала, че е забременяла от белгийския си любовник, но той не бил в течение на това, нито че тя е родила и убила детето си.

Ивкова се оправдала, че медиците в болницата я стресирали с твърденията си, че сама няма да може да гледа детето. Съдът утре ще започне процедурата формално, а заседанията по същество предстоят в следващите дни.

Кметът Гурков вече е в затвора, чудят се как да прекратят пълномощията му

Предишна новина

Цветан Василев иска пари от КТБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.