Белград отложи делото за екстрадицията на Цветан Василев

Белград отложи делото за екстрадицията на Цветан Василев
Цветан Василев, снимка:БГНЕС/архив

Висшият съд в Белград отложи делото, на което трябваше да бъде изслушан банкерът Цветан Василев във връзка с искането на българските власти той да бъде върнат в страната ни, съобщи Dir.bg.

Василев избяга преди 6 г. в Сърбия.

На заседанието трябваше да се разгледа получената допълнителна информация от българските съдебни власти за екстрадирането му.

Заседанието е отложено, след като защитата на Цветан Василев е съобщила, че няма възможност да присъства на делото заради ангажираност по други дела. Висшият съд в Белград насрочи за 18 юни следващото заседание по това дело, обясни говорителката на съда Татяна Тешич.

Българското посолство в Белград отказа коментар по повод решението на Висшия съд в сръбската столица.

Министерство на правосъдието изпрати до сръбското правосъдно ведомство искане за предаването на Цветан Василев още 2014 г. До момента няма отговор на българската молба, защото на два пъти Апелативният съд върна делото за разглеждане на по-нисша инстанция.

В края на 2014 г. Висшият съд се произнесе за предаването на Василев и сметна, че Сърбия не трябва да го защитава, но Апелативният съд анулира това решение след жалбата на Василев. След това съдът отново призова за връщането в България на бившия банкер, но Апелативният съд и през април 2017 г. отново анулира това решение.

Декември 2019 г. Висшият съд отново поиска разглеждане на искането на прокуратурата в България за екстрадирането на собственика на фалиралата КТБ.

Разбиха колата на зам.главния редактор на „Монитор“

Предишна новина

Кои са работещите мерки за борба с шофирането след употреба на алкохол и наркотици

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.