Берлускони беше оправдан на втора инстанция по делото Рубигейт

Берлускони беше оправдан на втора инстанция по делото Рубигейт

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони беше оправдан от Апелативния съд по т.н. дело Рубигейт. По него Берлускони е подсъдим за секс с непълнолетната проститутка Карима ел Махруг, по-известна като Руби, и за злоупотреба със служебно положение, съобщиха световните агенции.

С решението на апелативните, което те обсъждаха 3 часа днес, падна присъдата от 7 години затвор, която бившият премиер на Италия получи на първа инстанция. По делото Рубигейт Берлускони има и доживотна забрана да заема политическа длъжност. Прокуратурата настояваше за потвърждаване на присъдата, а сега има възможност да протестира решението на втората инстанция пред Касационния съд. Мотивите за днешното решение ще бъдат публикувани до 90 дни.

Силвио Берлускони бе осъден през август м.г. на 1 година затвор за данъчни измами. Заради напредналата му възраст присъдата беше заменена с общественополезен труд и сега той всяка седмица помага на болни от Алцхаймер хора в специализирано заведение. По това дело Берлускони има и забрана за заемане на държавна длъжност за 6 години.

Още по темата

Почти 50% от делата приключват със затвор за подсъдимите

Предишна новина

Прокурор Иван Гешев и следовател Иван Иванов: Най-големите кредити, раздадени на свързани с КТБ, са с най-тънки досиета и са отпускани най-бързо

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Мунчо | нерегистриран
  0
  -1

  Не разбрах само от обективна страна - не е правил секс, тя е била пълнолетна и ли що!?

 2. 1
  Гражданин на ЕС | нерегистриран
  3
  -1

  Прах в очите на народните маси,че има правосъдие в ЕС.За богатите няма правосъдие,само за бедните са законите.Роно или късно ще има световна Революция.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.