Бети Панова: Лозан Панов ще съди България в Страсбург


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради глобата от 1000 лв., която му бе наложена за това, че не е подал имотна декларация пред Сметната палата. Това стана ясно от интервю на съпругата му Елисавета Панова пред бТВ. Тя обясни и как си е купила евтин апартамент.  
 
Административен съд в София потвърди глобата на Панов от 1000 лева. Лъжа и манипулации нарече решението Панова. "Лозан Панов беше осъден за това, че не е декларирал два пъти едно и също нещо - това е извращение. По този повод взехме решение да заведем дело в Страсбург. Не е важен искът, а че трябва да живеем честно", коментира съпругата на съдия №1. Ако Лозан Панов не може да получи правосъдие, какво остава за мен, за вас, коментира още Елисавета. 
 
Цялата ми трудова биография е свързана с вестника Wirtschaftsblatt. Бях на 20 години, когато прекрачих редакцията. Сега съм на 44 г., каза Елисавета Панова. Вестникът е немскоезично издание, създадено през 1992 г. от покойния ми съпруг Иван Ганев. След смъртта му аз оглавявам вестника до днешна дата. Тиражът днес e 2000 екземпляра, каза Панова. 
 
На въпроса за имотите на семейство Панови, Елисавета каза, че нейното дружество разполага с 3 имота, а тя като физическо лице разполага с 1 апартамент и 1/2 от друг апартамент. Панова е закупила апартамент през 2013 г. от фирма "Артекс", нашумяла от скандала от последните дни "Апараментгейт". Тя е предоставила нотариалния акт. От него излиза, че тя е закупила апартамент от 172 квадрата за 80 хил. евро чрез нейното дружество като е разпределила вноските.  
 
Имала още една вноска към фирма Артеск за довършителни работи, която не е част от предоставения нотариален акт. С допълнителна сума цената излиза по 465 евро на квадрат. На въпроса това ли е крайната цена или е подписан анекс към фирмата с плащане кеш, над тази цена, Панова отговори: 
 
"Има 4 хипотези, при които се налага подписването на анекс. Тогава, когато купувачът иска да е на по-ниска цена сделката. Това се случва на първо място, когато купувачът няма законни доводи. Нямам причина да го правя, тъй като съм показала банковите извлечения, с които аз разполагам с 221 хил евро. Към този момент през 2013 г. аз разполагам с 250 хил евро. Ако погледнете баланса на дружеството разполага с 560 хил. евро  тъй като аз имам възможност да инвестирам каквато цена искам. Не съм подписвала анекс към договора".
 
"Никога не съм заемала държавна служба. По това време Лозан Панов не е част от моя живот. Във ВАС Панов никога не е разглеждал документи на "Артекс", коментира още съпругата на съдия №1. Тя каза още, че от 1-ви януари 2018 г.  плаща наем от 500 евро на месец към дружеството си за апартамента. 
 
На въпроса как е постигнала цена от 465 евро на квадрат тя отговори: "Много е важно да отбележим, че в годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара на този период. Тогава е пикът на имотната криза. Никой не разчиташе на строителство. КТБ не беше фалирала. Аз закупих не сграда. Аз закупих право на строеж. Сградата е само една картинка, което означава, че аз поемам риск. Аз дадох 50% от цената, никой не може да си позволи такъв риск".


По повод на това как Лозан Панов се е съгласил да семейство Мирянови да им кумуват, Панова отговори, че го е срещнала с тях и е оставила той да реши. "Периодът, през който водихме преговорите със строителите - беше много труден за мен. Нейната емпатия ни сближи с Весела Мирянова. Затова и ги поканихме да ни кумуват. Ако реша да се омъжа днес със сигурност ще намеря трудно свидетели", коментира тя. "След избухването на скандалите не съм се чувала с Мирянови. Не съм се виждала с тях от декември 2017 г. С Весела се чуваме. Ние живеем като отшелници. Това, което прави Лозан Панов, е пред погледите на цяла България", каза още съпругата му. 

 
Водещият Светослав Иванов показа вила на брега на морето край Варна и попита Панова чия е тя. "Тя е лично имущество на Лозан Панов", отговори съпругата и отклони темата.
 

Съпругата на председателя на ВКС е укрила 175 000 евро и не е платила на държавата 100 000 лв. ДДС?*

Предишна новина

бТВ скандално скри Черния лебед - съпругата на Лозан Панов! Извади ли я през мазето?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.