Без консенсус между политиците за борбата с корупцията

Без консенсус между политиците за борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

"Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) не успя да постигне съгласие относно ролята и функциите на бъдещия антикорупционен орган". Това заяви президентът Румен Радев след продължилото над четири часа второ заседание на КСНС, което бе посветено на темата за борба с корупцията. Политиците не са постигнали консенсус за контрола над бъдещия антикорупционен орган, както и кой да назначава ръководството му – президентът, парламентът или правителството.

"Необходим е независим антикорупционен орган. Корупцията не може да бъде преборена само с превенция и имуществени мерки. Сега въпросът е в ръцете на българския парламент и предстои да видим колко техните решения ще отчетат постигнатото на днешното заседание и очакванията на хората", каза още държавният глава. Той изрази надежда, че решенията на този съвет ще бъдат взети под внимание. "Силно се надявам, че българският парламент ще подходи към борбата с корупцията, осъзнавайки мащабите на този проблем, а не конюнктурно и с оглед на личните интереси", добави Радев.

Президентът подчерта, че целта на настоящия КСНС е да търси съгласие около ефективни действия за борба с корупцията. "Резултатите са ниски поради несъвършенството на законодателството", отбеляза президентът. Радев посочи, че е постигнато съгласие за основните насоки в работата на държавните институции в борбата с корупцията: прилагане на комплексен подход, който да се концентрира върху прилагането на наказателната отговорност; ефективни институции и механизми за превенция и противодействие на корупционните практики; независимост на органите, които проверяват за корупция, от разследваните корумпираните лица. Радев заяви още, че трябва да се приемат промени на Наказателния  кодекс (НК) относно корупционните престъпления, за да се обхванат проявите на корупция не само в публичния, но и частния сектор. Часове преди началото на КСНС, Министерство на правосъдието обяви конкретните текстове, които предлага да залегнат с изменение на наказателното законодателство. 

Лозан Панов иска освобождаването на заместник-председателя на съда Красимир Влахов

Предишна новина

Таксите за събиране на дългове намаляват

Следваща новина

Коментари

13 Коментара

 1. 13
  Така е правилно | нерегистриран
  2
  0

  ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ,РЕФЕРЕНДУМ !!!

 2. 12
  Ужаса на едно семейство! | нерегистриран
  2
  -1

  I.Изпълнителните производства №№21938/02,26436/02г,АДВ-НАП Видин ,ИРМ Враца са водени, без да са образувани.Но са изпълнени принудително ,като преписки от 2002г. .

  ДОКАЗАТЕЛСТВА за липса на образувани ИД 2002г.:  1..Липсва 2002г.първото,задължително действие . - протокол за посещение по издирване на адреса. ,което е от , 2006г. .и доказва ,липса на образувани същински ИД .

  2.Липсва 2002г. покана за доброволно изпълнение, и СДИ по чл.221 от ДОПК ,задължително условие за допустимост на принудителното изпълнение .през 2006г. ,За суми 4%ДТ по ГПК ,заради отхвърлени искове по ЗОДВПГ/ЗОДОВ/,”срещу правораздаващите” по исковете ни “съдилища “Враца ,Видин и Монтана.  3.На лице е й пасивно поведение повече от 4 години на ПИ,и на взискателите “съдилищата” Враца Видин и Монтана.Станало причина ПИ за първи път да ни изпрати 2006г. ПДИ и СДИ по чл.221 от ДОПК.?

  4.. Начисляват лихви по ДОПК за времето от 2002г. 2006г. с което е надвзета от семейството ни допълнително сума в размер на 8 хиляди лева ,,вместо лихвата да тече след започване на принудителното изпълнение през 2006г.,тоест след връченото СДИ .

  5. Доказателство ,че няма образувани ИД №№ 21938/02,26436/02г. ,е че Агенцията по вписванията Враца , е уведомена служебно за опис и възбраната на жилището ни през 2006г.,а не през 2002г..

  5. За гореописаното ни е ,отказано от врачанския административен съд произнасяне по същество,а само откази.

  6..За да откупим домът ни внесохме,чрез държавна принуда 19 хиляди лева получена от АДВ-НАП Враца , но преведена на ВСС, който няма качеството и статут на кредитор,тъй като последният не е представил изп.лист и молба за присъединяване преди изготвяне на разпределението от ПИ.А ,сумата незаконно е преведена на ВСС,в замяна на услуги-вид корупция?!

  II...До сега ТД на НАП В.Търново,ЦУ на НАП,полиция,прокуратура са СОЛИДАРНИ ,че няма нарушение на ДОПК,с което продължават да укриват извършеният държавен грабеж.

  Сега нали ви е ясно защо народа панически напуска Държавата и бяга в чужбина,защото видно от горното тук върлува МАФИЯТА,а не ЗАКОНА?!

 3. 11
  о. р. Ушко Доброушков | нерегистриран
  5
  0

  Поручик, тук става въпрос за целокупно и колективно осир.ане!

 4. 10
  | нерегистриран
  4
  -1

  Аз така и не разбрах какъв беше целия този цирк, много ме съмнява и от ЕС да отчетат това като борба с корупцията. Ако бутафорията е с цел да напомнят имидж на Пенсионера, да знаят, че спукан балон няма надуване. Едното духане ще им остане, дано поне то им е харесало!

 5. 9
  Поручик Ржевски | нерегистриран
  4
  0

  Ода за Срането В този тъй прекрасен ден Да ви приветсвам умилен, Да ви пожелая гръмогласно ... В живота всичко най-прекрасно. Но какво може да ви предложим: Любов, пари и красота...... Всичко туй е суета. Липсва ли ти сал едничко - Махни с ръка и плюй на всичко. Едничко щастие е под небето - Това е мили мой срането! Срането ободрява, Срането подмладява, Срането туй е всичките блага. Сери да ти стане драго, Сери в кухни, Сери в спални, Сери в зъболекарски чакални, Сери, сери и ако щеш гъза си съдери! Отидеш ли и ти на сняг, На пухкавия сняг се изсери! Със зор разтягай си халката И слушай как шуми гората. В Дунав - газейки реката Сери направо във водата! Оглеждай дупето си бяло В това немирно огледало. Но може запек да те хване, Срането мъка да ти стане, Тогава много не мисли И бързо с пръст в гъза бръкни. Чак тогаз ще разбереш, Що блаженство е да сереш. Представи си цялата земя Покрита с тънък слой лайна. Тогаз подай си ти главата Някъде измежду лайната И ако няма място на Земята Иди с се изсери на Луната.

 6. 8
  Ауу ма Цецо! | нерегистриран
  6
  0

  Цялата корупция и всички корумпирани умират от страх само като те видят по TV-то, а ти искаш и закон... къде отиваш?

 7. 7
  Цецка каза! | нерегистриран
  7
  0

  https://offnews.bg/temida/tcacheva-se-interesuva-ima-li-korumpirani-polititci-no-samo-sled-sad-667534.html

  Ето ново ниво на професионална компетентност,което ако не се види, трудно може да се опише (влязъл в сила съдебен акт на прокуратурата?!!) !

  Вече съм убеден, че и Цачева е чела май само "Винету".

 8. 6
  Щом Цвъцко ще бори корупцията | нерегистриран
  7
  0

  Тури му пепел!

 9. 5
  Мая Цонева с лявата ръчичка | нерегистриран
  6
  0

  Цеци, както винаги си невинна душица!

 10. 4
  Цв.Цв. | нерегистриран
  4
  0

  За третата ръка F 16 е напълно възможен широк национален консенсус!

 11. 3
  | нерегистриран
  3
  -2

  Поне да беше постигнат консенсус за грипените, че вече съвсем изнемогвам на една заплата и една пенсия.

 12. 2
  Това е положението | нерегистриран
  6
  0

  Како Сийке.

 13. 1
  Без думи...! | нерегистриран
  7
  0

  Тази снимка е показателна, какви "неща" управляват България....- визия, осанка....Ентелигентен поглед....! Боже, пази България, защото от тези няма как да очакваме това!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.