Бисер Петното с разтърсваща изповед: Чудят се как да ме убият


Бисер Миланов-Петното нашумя по време на протестите срещу правителството. Мнозина го атакуваха като платен провокатор. Преди няколко месеца той бе вкаран в затвора за заплаха за убийство.

Миланов беше загатнал, че има амбиция да пробие в политиката.

Агенция ПИК го потърси да разкаже за протестите, преживяванията си зад решетките и политическите си намерения.

- Г-н Миланов, защо постоянно Ви определят като провокатор на всички протести?

- За провокатор ме определят единствено антибългарските агенти и строго определени платени протестиращи и журналисти (измамници), а липсата на правосъдие и престъпни бездействия за престъпленията, извършени срещу мен, именно от тези определени лица, които ме наричат провокатор, е достатъчно показно, че в България липсва правосъдие.

- Вкараха Ви в затвора за заплаха за убийство, истина ли е това? Разкажете подробности...

- На всички интелигентни и трезво мислещи хора мисля, че им стана ясно, че всички обвинения, както и това, са скалъпени и целящи моето дискрeдитиране пред обществото. Всеки един нормален човек може да си направи простия извод, че единственият пострадал от моите "престъпления" съм само аз, респективно семейството ми! А подставеното, нископлатено, уж "потърпевшо" лице Боряна Николаева, която е ключов свидетел по много знакови дела, дори ме е поръчвала на съпруга си Тишо Боксьора още по-рано през лятото, като е искала от него да намери някой да ме убие. Това исках да стане ясно в съдебната зала, затова ще поискам същият да бъде разпитан като свидетел. Това ми го сподели лично Тихомир и то в присъствието на адвокат. А липсата на диспозитив на престъплението става ясна още от първите показания на самата Боряна.

Ако някой ви заплашва да ви убие, вие ще ходите ли при него, ще говорите ли с него, ще сядате ли на пейката до него и то в продължение на месец? Кой уплашен човек би го направил? А също така при наличието на стотици полицаи, не бихте ли потърсили веднага помощ? Или ще отидете да пиете кафе с любовника си - журналиста Захари Белчев, който така умело 2 дни след задържането ми ме обижда и клевети във вестник "Стандарт". Като по този начин въвежда в заблуда цялото общество и то - без да се притеснява от правосъдие, защото явно в България за определени лица такова липсва. Той е единственият "свидетел" на приказките на Боряна при наличието на поне още 15 такива.

- Зад решетките бяхте пребит. Защо? Подозирате ли, че някой е поръчал побоя срещу Вас?

- Било е платено на група роми, затова и ме нападнаха, както говорих по телефона. Но най-интересното е, че това беше покрито, както все още се покрива побоят над лишени от свобода в Софийския централен затвор в края на месец октомври.

- Какво е отношението на надзирателите и директорите на затворите към лишените от свобода?

- За повечето надзиратели не мога да кажа нищо лошо, напротив - дори се отнасят с разбиране. Има доста свестни хора, но лошото е че между тях има престъпници, които явно си имат "вуйчо владика " и са над закона. Много сериозно внимание ще обърна именно на местата за лишаване от свобода, ще направя предложение за приравнение на всички присъди, както и изпълняването на условно предсрочното освобождаване. Също така за създаване на специална комисия от "Национално движение Свобода" към правителството, която да наблюдава и съдейства за спазването на човешките права на лишените от свобода и социализирането им към обществото след освобождаването им. За мен там има не повече от 3% престъпници - останалите са жертва на системата. Ако зависеше от мен, щях да ги освободя всички.

- Преди време пред медията ни заявихте, че ще учредявате партия. Докъде стигнахте с този проект?

- Не мисля че това е решение на проблема. Казах, че ако се наложи, ще стана политик, но само ако хората го поискат, аз не го искам. Аз имам достатъчно власт като гражданин на тази държава и на Европейския съюз, но ако никой не иска да се съобразява с това и с волята на нашите членове и привърженици, а те са доста хиляди, ще се наложи да прекратим това беззаконие и да обясним на самозабравилите се политици какво гласи,че чл.1 от върховния закон.

- Все пак, ако решите да влезете в политиката, каква ще бъде Вашата кауза?

- Ако вляза в политиката, ще арестувам всички политици, виновни за състоянието на България днес, за национално предателство да отговарят пред народа и да искат прошка. Така че, ето им жокер - и без това вече се чудят как да ме убият. Да избират - да стрелят или да бягат!

- Много често атакувате съдебната система в България, какви са основните й проблеми според Вас?

- Съдебната система е прогнила от корупция. Oстаналата част е от политически зависими магистрати и най-накрая може би искам да вярвам, че има една малка част от свестни хора, на които не им се дава възможност за развитие. Там има доста хора за затвора. Страшно e. Правят си каквото искат и не носят отговорност. Прокурорите не би трябвало да се ползват с имунитет. Щом те представляват държавното обвинение за какво им е имунитет? Пред съда трябва да са равнопоставени със адвокатите! Също така всеки прокурор трябва да бъде независим господар на обвинението, за да отговарят персонално за собствените си грешки, защото по този начин те действат като репресивен орган и организирана престъпна група, която съсипва човешки съдби и животи без да носи отговорност.

Съдиите трябва да имат житейски и професионален опит, за да вземат реални решения! Също така шуробаджанащината в съдебната система е страшна. Единия към другия сват, другия на булката брат. Тази порочна практика трябва да бъде прекратена. Но темата е много дълга, а за съжаление никъде в основните телевизии не искат да ме канят защото хората ще си променят коренно мнението за изкуствено създаденият ми негативен образ. В тази връзка искам да поздравя и да благодаря на агенция ПИК, че ми дава възможност за изява.

- Разкажете малко за семейството си... синът Ви също е изявен националист като Вас.

- Какво може да е семейството на човек, който си отстоява правата в тази държава още от дете? Ами много ясно - разбито, разделено, съсипано. Дъщерите ми ме подкрепят, но ме обвиняват за дългите ми отсъствия. Явно още не могат или не искат да ме разберат и това ме боли, но въпреки всичко аз ги обичам много. За сина ми, какво да Ви кажа... Той е едва на 16, но е истински мъж и много се гордея с него. Ще обърна света, ако трябва, но няма да позволя да имат моя живот.

- Какво ще пожелаете на всички българи в навечерието на празниците?

- Пожелавам на всички българи да забравят противоречията помежду си, да престанат да плюят политиците, а да погледнат самите себе си и да отговорят на децата си защо са допуснали да се стигне дотук. Да се замислят за роднините зад граница, за разбитите им семейства, за разрушената ни родина. Да се стегнат и вместо да си стоят по къщите и да мърморят, да се хванем всички за ръце и да вдигнем този български дух и тази държава. Весели празници и щастлива Нова година, българи!

Над 10 журналисти от Свободна Европа са били задържани и разпитани в Азербайджан

Предишна новина

Един загинал при пожара на "Норман Атлантик"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.