Бивш министър в Малта бе изгонен от парламентарната си група заради корупция


Управляващата Лейбъристка партия в Малта изгони от редиците на парламентарната си група бившия министър на енергетиката Конрад Мици заради нови подозрения за корупция спрямо него. Мици беше отстранен след единодушен вот на членовете на групата, след като сам отказа да я напусне. Премиерът Робърт Абела беше призовал за оттеглянето му. Сега Мици става независим депутат.

Името на Мици се появи в скандала с офшорните данъчни убежища, разкрити от Панамските досиета през 2016 година. Компанията му 17 Блек след това се оказа свързана с базирана в Дубай фирма собственост на Йорген Фенек, богатия бизнесмен, обвинен в съучастничество в убийството на разследващата корупция журналистка Дафне Каруана Галиция. Арестът на Фенек доведе до оставката на Мици от поста му.

Новият скандал, в който се оказа забъркано името на Мици, избухна в понеделник. Тогава в. "Таймс ъф Малта" съобщи, че фирмата му в Дубай е спечелила 4,6 милиона евро благодарение на покупката от енергийния доставчик Енемалта на проект за вятърен парк в Черна гора. По време на сделката Мици е бил министър на енергетиката.

Крадци упоиха домашните любимци на семейство и обраха апартамента им в София

Предишна новина

Oт Дубай: Божков наблюдава прокурора по делото срещу него, предупреждава го с папарашки снимки в интернет

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.