Бивш общински съветник от Созопол с разкрития по случая "Алепу"


Бивш общински съветник от Созопол твърди, че на негови колеги са предлагани пари, за да излезе общината от дружеството, което е трябвало да бъде стопанин на бъдещия курортен комплекс на плажа Алепу.

Именно този комплекс е планирано да бъде издигнат пред сегашния строеж, който беше определен от строителния контрол като "брегоукрепително съоръжение".

Община Созопол влиза през 2004 г. в съвместното дружество „Алепу Вилидж“ с апортна вноска земята, на която трябва да се изгради бъдещия комплекс, който да носи приходи на администрацията.

Идеята беше на, вече покойната Веска Караманова, кмет по това време, припомня тогавашният общински съветник Христо Бардуков.

След местните избори, когато управлението се поема от Панайот Рейзи, започнаха процеси да излезем от дружеството и да продадем нашия дял на друга компания, казва Бардуков:

„И са ме викали и на срещи, и на кафета. Ама първо 5 000 евро, ама после ще получиш още. Само че аз до ден днешен не съм си продал душата на дявола и няма да го направя. Разни хора, които ми се представяха за разни бизнесмени. Които, в интерес на истината, до ден днешен, не съм ги засичал. Пък и да съм ги засичал, няма и да ги позная най-вероятно“, казва Бардуков.

Подавал съм многократно сигнали, но едиственият ефект бе, че ме атакуваха впоследствие по различни начини, казва Христо Бардуков.

През септември 2008 г. Общинският съвет решава да продаде своите 34% от акциите в дружеството "Новастар Холдинг". „Против“ гласуват четирима от общо 16 съветници.

29-годишен заплаши със смърт ген. Мутафчийски заради пари

Предишна новина

Валентин Златев: В петък получих призовка да се явя като свидетел

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Nikolay Dimitrov | нерегистриран
    0
    0

    Рушветите от Божков, които Севда Мулето носи. Пойна птичка от Алепу, рушветите от Божков, рекета и кражбите Боко Тиквата трупа в LGT Bank, Лихтенщайн. Кьовеши може да го разкове, ако ЕНП й позволи. Меркел също има достъп, ако поиска. Американците със сигурност трябва да го направят и да се отърват от този срам и провал.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.