Бившият съдебен инспектор Димана Йосифова кандидат за съдийската КАК

Бившият съдебен инспектор Димана Йосифова кандидат за съдийската КАК

Бившият съдебен инспектор и понастоящем съдия в Софийски градски съд (СГС) Димана Йосифова е кандидат за член на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от Върховния касационен съд. Другият кандидат за членство в Комисията е Добрин Кючуков от Окръжен съд – Ямбол.

Към момента ресорната комисия към кадровия орган е конституирана, но непълна с общо четирима членове. Двама от магистратската квота – един специалист по гражданска материя и един по търговска, както и двама измежду членовете на Съдийската колегия, след като Драгомир Кояджиков и Даниела Марчева се отказаха да членуват в Комисията, тъй като са на мнение, че тя не работи. Бъдещетата дейност на КАК обаче се оказва пряко застрашена от пълен блокаж, за това алармира миналата седмица зам.-председателят й Красимир Шекерджиев и призова - да решим проблема с липсващите членове или да намалим минималния кворум. Предстои идния вторник (13 ноември) членовете на Съдийската колегия да решат кой от тях ще замести оттеглилите се Кояджиков и Марчева в състава на Комисията.

А за 14 ноември 2018 г. е свикан Пленум на ВКС, на който върховните магистрати трябва да излъчат двамата липсващи членове на КАК от магистратската квота.

Още по темата

Господин Панов, не сте недосегаем!

Предишна новина

Калпакчиев оправда очакванията, започна да се жалва от софистициран и перфиден натиск върху съдиите

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Марко | нерегистриран
  16
  -2

  Предполагам,че здравия разум ще надделее над всичко останало...  Ала,не е много сигурно.????

 2. 5
  генерал Бонев | нерегистриран
  16
  -3

  Навремето я бяха хванали да взема яки подкупи. Но я спаси това, че е дъщеря на футболния съдия Иван Йосифов. А решаващо беше мнението на един важен фактор в съдебната система, кой е бил преподавател на крадливата, нахална госпожа в СУ. Като млада беше и доста палъва...

 3. 4
  | нерегистриран
  25
  -3

  КАК не им омръзна едни и същи му..ни да се пласират, бей !

  Тези хора срама нямат, кърпи за лице изобщо не им трябват, защото те лица със сигурност нямат !

 4. 3
  Магистрат | нерегистриран
  29
  -3

  Някои така си карат цял живот!То не беше инснспекторат, сега КАК, ама да работи като съдия не ще...

 5. 2
  ххх | нерегистриран
  36
  -3

  КАК е поредната измишльотина на ССБ / с техните представи за реформа!/, както и измисленото случайно разпределение на делата. Напълни се системата с дървени философи...

 6. 1
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  28
  -5

  С избора й ще си направят сепуко. И следващия ход няма да е нов ВСС с промяна на закона, а премахване на органа ВСС с нова Конституция. Иде ли?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.