Близките на убития в Борисовата градина Георги търсят справедливост


Йоан Матев за първи път вчера застана пред съда без белезници, предава NOVA. Причината е, че от април е под домашен арест.

Той е подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година. По-леката мярка за неотклонение на Матев предизвика протестно мирно шествие пред Съдебната палата в София. Въпреки изминалите години и липсата на белезници на ръцете, Йоан Матев и отново запази мълчание пред медиите в съда.

„Не сме притеснени за това, че няма да има справедлива присъда. Вярваме, че ще има такава. Това, което искаме, е възможно най-бързо делото да приключи с присъда. Вярваме, че Йоан Маетв е извършителят. Има абсолютно категорични доказателства за това”. Това каза Илиян Георгиев - вуйчо на убития Георги.

„Настояваме за максимално наказание за престъплението. Тъй като той е непълнолетен -„Когато е извършвал това, в което е обвинен, Матев е бил непълнолетен. Действията му обаче не са съвсем като на такъв и за това се говори по-малко - защо например един 17-годишен излиза от вкъщи с нож, вместо с учебниците си”, коментира Диана Иванова – приятел на семейството. това са 12 години затвор”, посочи още той. 

ССБ е обсебил търговските и граждански дела в съдилищата в София

Предишна новина

Облекчиха влизането в Гърция през Кулата. Ангелкова: Абсурдно е да се твърди, че тапите са нарочни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.