Бойко Борисов обвини прокуратурата, че угажда на Румен Радев

Бойко Борисов обвини прокуратурата, че угажда на Румен Радев
Бойко Борисов, министър-председател; снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обвини прокуратурата, че угажда на президента Румен Радев. Коментарът на министър-председателя дойде след като беше разпитан от Специализираната прокуратура като свидетел по досъдебното производство, свързано с Пламен Бобоков, за престъпно съдружие с цел търговия с влияние.

"Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели", заяви Борисов. 

Попитан каква е била точната причина да бъде призован, премиерът заяви: "Днес специално беше за делото с отпадъците. По делото за отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови” и допълни, че с единият от тях се познава повече от 10 години.

Призовани да дадат показания са и народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ в Русе Пламен Нунев и бившият общински ръководител на партията в града Росен Даскалов. 

Още по темата

Прокуратурата сезара Фандъкова за нарушения при строежа на вилата на Божков на Витоша

Предишна новина

Преизбраха Асен Шопов за председател на Военен съд-Пловдив

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Интересна история | нерегистриран
  4
  0

  Той не може да разпорежда на гранична полиция да пази кораба Бадар. Публичното му изявление за това показва,че този човек трябва да бъде разследван. Не е негова работа за издава заповеди по отношение на този кораб на когото и да било. Да видим какво ще предприемат компетентните органи ?!

 2. 2
  | нерегистриран
  2
  0

  Премиерът ни изглежда като някой, който всеки момент ще забие тупаница на първия срещнат, заради това, че не му е дал огънче или пък не му е казал колко е часа!

 3. 1
  Станчо Панса | нерегистриран
  4
  -2

  Прокуратурата в момента не притиска ли точно Господин Президента? Странно ще е да му угажда, след като са в задочен конфликт.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.