Бойко Борисов: Повече няма да се затваря нищо

Бойко Борисов: Повече няма да се затваря нищо
Бойко Борисов, министър-председател; снимка: БГНЕС

"Повече няма да се затварят нито границите, нито обществените места". Това заяви премиерът Бойко Борисов с уточнението, че силата на епидемията вече не е толкова голяма и болниците са укрепени достатъчно.

"Целта ни е от 15 до 30 юни да разхлабим още мерките и да пуснем всичко. Но срещу глупостта не можем да направим нищо.Когато знаеш, че си заразен и ходиш, подлагаш на риск големи групи хора. Виждате, че където има клъстери, налагаме дисциплина. В шуменското село просто такава нямаше", обясни Борисов.

Премиерът коментира мнението на някои специалисти и опровегра някои техни тези. Той е на мнение, че няма полза от масовото тестуване, тъй като все още няма ваксина. Борисов обяви, че ще разговаря с Урсула фон дер Лайен, за да капарира предварително закупуването на ваксини.

Припомняме, че на 10 юни 2020 година правителството предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месеца. По план тя изтичаше на 15 юни 2020 година, но със сегашното предложение ще бъде удължена до 1 юли 2020 година. Още преди дни беше уточнено, че това решение няма да върне строгите мерки у нас, а задължително остана носенето на предпазните маски в градския транспорт, като в затворени пространства те са препоръчителни.

Още по темата

Екатерина Захариева: Мониторинг няма, чака се решение на ЕК

Предишна новина

Лекарка с COVID-19 лъгала, зарази 11 души, дават я на прокурор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.