Бойко Борисов: Защо не съм предложил кандидат за главен прокурор ли! Защото не съм лицемер!


"Факт е, че ние сме изпълнили всички мерки. Знаем, че не сме идеални, но проблеми има във всички европейски страни. Сега ще има един общ механизъм за наблюдение за всички държави в Европейския съюз. Всички трябва да се усъвършенстваме и на първо място трябва да е върховенството на закона". Така премиерът Бойко Борисов коментира в интервю за бТВ изявеното намерение от Еврокомисията да предложи да се прекрати евромониторинга над България.
 
"Всички видяхте, че аз подкрепих Лозан Панов по казуса Полфрийман, въпреки че цялата държава беше скочила. За мен върховенството на закона винаги е било на първо място. Относно механизма за наблюдение аз благодарих на всички, които работиха той да падне, защото той пада за България, а не пада за Бойко или Цветанка. Това е добра новина за България, но за съжаление не е добра новина за Румъния", коментира още Борисов, цитиран от Епицентър.
 
Премиерът коментира и предстоящия избор на нов главен прокурор: "Срещу този избор протестира една политическа партия. Аз искам да припомня, че сегашните правила за избор на главен прокурор бяха гласувани по времето на Христо Иванов като правосъден министър. За мен е лицемерно да издигаме предложение за главен прокурор. Какво щяхте да кажете после? За мен Емил Радев е най-подходящ, но той е от ГЕРБ и после щеше да се говори за главния прокурор на ГЕРБ. За това прецених, че е лицемерно да издигаме кандидат и оставих прокурорите сами да изберат".
 
"Преди три години избрахме Мая Манолова за омбудсман и сега виждате какво си причинихме на партията. Тогава бях лековерен и сега реших да не съм. Аз искам да попитам по кое време бе избран Лозан Панов? По мое време, по предложение на Христо Иванов. Всичко, каквото е искал, аз съм направил. Не разбирам сега защо говори, че не сме правили реформа в съдебната система. Аз никога не съм бил лицемер и оставих прокурорите сами да си изберат. Изобщо не съм се месил. Щях да издигна Емил Радев или Данаил Кирилов, но не се намесих грам. Точка по този въпрос", категоричен бе Борисов.
 

Пуснаха пореден компромат срещу Иван Гешев, този път за банкови сметки в Швейцария и Монако

Предишна новина

ЦИК разреши Тома Белев да бъде привлечен като обвиняем

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.