Божо Кравата: Лидер съм на група в кухня на ресторант


"Лидер на престъпна група?! Аз съм лидер на група в кухня на ресторант." Това заяви издирваният от четири месеца Божидар Кузманов-Божо Кравата, преди да се предаде в сряда в полицията във Велико Търново. Той бе търсен и от Интерпол за стрелбата по Димитър Желязков-Митьо Очите в заведението му в "Слънчев бряг" на 8 юни.

Днес спецпрокуратурата повдигна обвинение на Божидар Кузманов като ръководител на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в Слънчев бряг и Несебър. След като се предаде във Велико Търново, Божо Кравата бе конвоиран до Бургас, където бе разпитан от разследващи. С постановление на прокурор той е задържан и предстои съдът да се произнесе дали да остане в ареста. Повечето от групата му бяха задържани след стрелбата. Участници в пукотевицата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков.

"Последните месеци минаха като филм на ужасите, в който някой друг пише сценария и режисира, създават се образи на герои от изминали години… Не мога да възприема, че аз съм най-голямото зло", каза пред Би Ти Ви Кузманов, преди да се предаде. Той обяви, че в деня на стрелбата в заведението му влязъл Митьо Очите, който започнал да вика: "Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя." "Замахна да ме удари. Казах му: "Какво правиш, седни да говорим." Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели", разказа Божо Кравата. Той твърди, че по време на екшъна е имало престрелка, организирана от Очите. Нямал обаче представа защо се разразила тя. Каза и че нямал никакви допирни точки с Желязков.

Прокурор: Тотална лъжа! Не вярвайте на МВР! Спогодбата от 1968 г. не касае бежанци и мигранти

Предишна новина

Роднините на предадените в Турция опровергаха МВР

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.