Болничен отложи избора за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура

Болничен отложи избора за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура
Прокурорската колегия на ВСС

Молба с приложен към нея болничен от един от кандидатите за поста административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура отложи изслушването.

Става дума за временния ръководител на обвинението Николай Найденов, който пое поста след оставката на титуляра Даниела Попова. Прокурор Найденов е в отпуск поради временна нетрудоспособност в периода 27 ноември до 3 декември включително, съобщи в началото на заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) главният прокурор Сотир Цацаров.

Той покани и другите двама кандидати в процедурата в залата - Росен Радев, прокурор в Специализираната прокуратура, както и Пламен Евгениев - съдия в Специализирания наказателен съд – за да ги уведоми за отлагането.

Това е третият пореден конкурс, в който Прокурорската колегия ще направи опит да назначи ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Постът е вакантен от март 2018 година, след като тогавашният титуляр Даниела Попова го напусна по лични причини. Предходните две процедури за избор на ръководител на (АСП) претърпяха провал, тъй като при първата единият кандидат – градският прокурор Емилия Русинова – се отказа от надпреварата, а при другата – следователят Бойко Атанасов – не събра нито един глас в своя подкрепа от Прокурорската колегия. При втория обявен конкурс пък нямаше нито един желаещ да заеме поста.

Междувременно, на заседанието си в сряда, кадровиците решиха, че допълнителните възнаграждения, предвидени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) за следователи, прокурори и служители в специализираните прокуратури ще са в размер до 3 индивидуални месечни възнаграждения.

Разпоредбата е разписана в закона, а средствата за изплащането на бонусите вече са налични, съобщи още Цацаров. "Това е един сравнително справедлив подход за отразяване на положения труд", коментира главният прокурор, след което единодушно Прокурорската колегия прие така определения размер на допълнителните възнаграждения.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследване на инцидента в Пирогов

Предишна новина

Прокурор, лансиран от издания на подсъдимия Прокопиев, подаде оставка

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Националната лотария | нерегистриран
    15
    -1

    Алабализми! Явно, новия Главен не харесва никой от тримата кандидати,а на стария вече му е все тая какво ще става.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.