Бомбаджията от Лондон задържан и пуснат 14 дни по-рано


Бомбаджията от лондонското метро е бил задържан от полицията две седмици преди атаката, но после бил пуснат, съобщи в. "Дейли мейл". Хлапакът е бил арестуван на същата метростанция "Парсънс Грийн", където при нападение в петък бяха ранени 30 души.

Смята се че, 18-годишното момче е проблемно приемно дете, което е отгледано в лондонския квартал "Сънбъри". Съседка разказва, че при приемните му родителите в момента живеели две момчета чужденци. Едното било кротко и добро, но задържаният бил ужасен.

"Полицията беше мнократно в къщата им през последните седмици", разказва 28-годишният Стивън Грифитс, който живее срещу дома на напателя. Той принадлежи на възрастни мъж и жена, които през последните години са били приемни родители на десетки деца, след които и бежанци. Заради това те дори са били награждавани от кралицата.

Същевременно втори заподозрян е бил арестуван във връзка с атентата в метрото в Лондон. 21-годишен мъж бил хванат в западното лондонско предградие Хаунслоу. Той бил арестуван по силата на британския закон за тероризма и отведен в полицейски участък.

Британският вътрешен министър Амбър Руд обяви, че извършеният втори арест във връзка с атентата в метрото в Лондон предполага, че нападателят не е действал сам, но не трябва да се бърза със заключенията. "Ислямска държава" пое отговорност за атаката. От Скотланд ярд призоваха хората да бъдат бдителни, но да не се поддават на паника. 20 от ранените хора при атаката в петък, повечето от които с обгаряния, вече са изписани от болниците.

Тръгва делото срещу шведския турист, ритнал камериерка

Предишна новина

Как да оттеглим пълномощно по начин противопоставим на трети лица

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.