Борисов: Христо Иванов отдавна си мечтае да стане главен прокурор

Борисов: Христо Иванов отдавна си мечтае да стане главен прокурор
снимка: БГНЕС

"Знам мечтите на Христо Иванов за главен прокурор много отдавна и да овладее всички, защото това, което услужливо се забравя, да получаваш предварително съдебни решения, е много приятно, за който може да го постигне". Това обяви министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет след края на провелия се днес коалиционен съвет.

„Ние не сме могли. Да овладееш и прокурорите също, което ние не сме могли, защото като са ме питали защо са арестували министъра на екологията или заместник-министър, съм казвал, че съм го научил от медиите. Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път, след това има повторен етап за издаване на укази от президента. Всичко това е извървяно“, уточни Борисов.

Думите на преимера идват на фона на редица показни демонстрации от страна Христо Иванов и приближените му. Още преди две седмицци съпредседателят на "Демократична България" излъчи в интернет пристигането си на брега в парк "Росенец",  но охраната не го допусна да навлезе. Дни по-късно на мястото беше организиран протест с искане за свободен достъп до плажа.

Акциите на Иванов продължиха с поредица от демонстрации в столицата и цялата страна, в които ясно личат намеренията на неуспелия правосъден министър и партиен лидер, в чиято основа е овладяване на съдебната система у нас. В това число за пореден път Иванов тиражира и идеите си, които отчетливо се припокриват с кръга на олигарсите, които той и партията му от години обслужват, за смачкване на прокуратурата и ограничаване на по-голямата част от правомощията на главния прокурор през промени в Закона за съдебната власт и Конституцията. 

Още по темата

ДАНС опроверга Пламен Узунов: Президентският секретар лъже, че не е искал достъп до класифицирана информация

Предишна новина

Награда от 2 млн. долара дава САЩ за залавянето на украински хакери

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    нерегистриран | нерегистриран
    1
    -2

    Голям интригант си негоднико

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.