Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини България да не бъде приета в Шенген


Бойко Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини България да не бъде приета в Шенген. Премиерът каза това по време на лекция "Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията".

Борисов добави, че България плаща за действията на големите играчи на световната сцена: "Провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да защитават или да обслужват своите интереси - всичко на практика се обърна и дойде като проблем в Европа. Знам, че това не е модерно, знам, че това е рисковано да се говори, но това са истините и до този момент никой не е могъл и да ме обори. България е пример как бързо успяхме няколко правителства да направим заграждения. Похарчихме стотици милиони. Разбира се, тук е и мястото да благодаря на Европейския съвет от Братислава, когато абсолютно всички колеги гласуваха тези пари. Тук има и една голяма несправедливост. Най-добре пазената граница, питам в едната държава толкова милиарди се изляха, и на практика ефектът е много малък. Не е справедливо да си измисляте някакви мотиви, които ги няма".

Премиерът Борисов заяви, че още днес трябва да се даде перспективата за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз: "Трябва да дадем перспектива на всички. Не може да оставим "черна дупка" Косово или "черна дупка" Албания, или Сърбия, или когото и да било. Това означава, че като цяло нямаме стабилност на Балканите". 

Истанбулската конвенция не трябва да бъде ратифицирана

Предишна новина

Парламентът определя как ще се избере шефът на "Антикорупция"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.