Борисов защити правоохранителните служби за случая с 16-годишния атентатор

Борисов защити правоохранителните служби за случая с 16-годишния атентатор
Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов
Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти разследването срещу 16-годишния ученик от Пловдив, който беше обвинен в подготовка на терористичен акт, след като в дома му бяха открити полуготово взривно устройство и вещества, с които могат да се изработят още такива. "Бяха разпространени видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те казаха, че това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тази в Сарафово", заяви Борисов.
 
В отговор на въпрос било ли е грешка, че е оповестен случаят, той отговори: "Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием. Хайде да си мерите приказките. Не трябва да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним".
 
Все пак той добави: "Кой е човекът, кое е семейството му - всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета. Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им".
 
Попитан докъде е стигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, министър-председателят съобщи: "Подготвяме се да направим един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно. Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим. В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите. Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името".
 
Премиерът направи тези коментари в Дирекция "Жандармерия" при връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР.
 

Българската и румънската прокуратури вече са партньори в борбата с организираната престъпност и тероризма

Предишна новина

Държавата плаща 15 000 евро обезщетение на собственик на камион, пълен с контрабандни цигари

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.