Братът на Орешарски ще наблюдава изборите в затвора в Бобов дол

Братът на Орешарски ще наблюдава изборите в затвора в Бобов дол

Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети Орешарски, ще бъде наблюдател на изборния ден в затвора в Бобов дол, съобщи в. "Труд". Той е регистриран от Централната избирателна комисия след подадено заявление от "Асоциация за реинтегриране на осъдени лица" (АРОЛ). От организацията засега са регистрирали 7 наблюдатели, сред които е и ген. Петър Василев, който бе директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието допреди 3 години. Милети Орешарски беше шеф на Софийския затвор, а преди това - на този в Бобов дол, а сега е адвокат в Дупница.

Aдвокат Даниел Стоянов от асоциацията коментира пред изданието, че за наблюдатели в затворите и следствените арести се предпочитат хора с опит, тъй като влизането в затворите изисква издръжливост и здрави нерви. Милети Орешарски имал опит като наблюдател от предишните избори.

Право да гласуват в местата за лишаване от свобода имат към 1500 човека без окончателни присъди. 720 от тях са в затворите, а останалите са в следствените арести. От АРОЛ вече имат наблюдатели за София, Бобов дол и Бургас и търсят още доброволци за цялата страна, като приоритет са Разград и Добрич. 10 наблюдатели за европейските избори е регистрирала и легендарната Федерация на независимите студентски дружества.

Преимуществени проверки за последните инстанции и разум при разумните срокове, за да няма "копи-пейст" актове

Предишна новина

Прокуратурата разследва министър Данов за френските социални помощи

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 7
  Надзирател с гоуема пръчка | нерегистриран
  0
  0

  Да вика в Бобов дол и братока от Дондуков.Как се точа да му дръпна един икономически растеж на некадърника от седенката, ще вие от кеф.

 2. 5
  Ода за макулатурата от лат. maculo | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#4] от "Запознат":Напиши сега и една ода за коректора във „Военно издателство“ и да не пропуснеш печатницата в Костинброд с над тираж.

 3. 4
  Запознат | нерегистриран
  2
  -1

  Простовутото недоразумение Милети Орешарски беше съвсем заслужено изметен със заповед на Маргарита Попова. Каквито и да ги плещиш за нея, "резидент Заимов", очевидно от завист и злоба, тази жена има остро чувство за справедливост. Браво на нея, щом е събрала смелост да изгони Милети. Този не е за гонене със заповеди, а с камъни!!!!

 4. 3
  резидент Заимов на ДС в ОУ на МВР – Кюстендил | нерегистриран
  1
  -4

  До коментар [#2] от "бивш служител в ГДИН":Щом министърът на правосъдието Маргарита Попова е подписала заповед за освобождаването на Милети Орешарски от заеманата от него длъжност - началник на затвора в София, считано от 1 септември 2009 г., значи е читав. "На брат ми Пламен ще му е много тежко да управлява държавата. Всички виждат колко е сложна ситуацията в момента. Хората започнаха да не издържат на психическия натиск. Очаквам ситуацията в страната да стане още по-лоша. Другото е заблуда. Човек трябва да знае какво го очаква, а първите симптоми вече са налице. Преди се опитвах да оправя държавата, сега няма какво да оправям." Това заяви адвокат Милети Орешарски, брат на бившия финансов министър Пламен Орешарски.

 5. 2
  бивш служител в ГДИН | нерегистриран
  7
  -1

  Този тъпанар беше началник на Софийския затвор 2006- 2009г. За тези три години направи толкова поразии , че е трудно да ги опише човек. Няма по голям интригант от този селяндур. Неговия принцип е разделяй и владей , но в една затворена с-ма това е пагубно за колектива. Не случайно голям процент от служителите се преместиха в други структури. Конфузните ситуации с лишени от свобода са пословични. Тъпанара възложи на затворник да води деловодителките за носа уж да помагал в деловодството.....Колко ли е цакал пандизчията за тази блага работа.....Накрая затворника прерови компютърните справки за сержантския с-в......вкарвайки данните във флашка която сержантите случайно иззеха при обиск в килията му и дейноста му приключи , но наш Милетко остана чист като сълза. Следващия гаф беше пак с пандизчии.....Наредил им да поставят алуминиева дограма на някакъв негов познат и пандизчиите със служебния опел/без охрана/с ЛАМПИ И СИРЕНИ фучат по Околовръстното шосе и след като бягат от автопатрул на МВР....са задържани около с. Чепинци.....но случая пак беше потулен и наш Орешко пак излезе неопетнен. Третираше затворниците на по високо ниво от .....служителите. Накрая брат му падна от власт и .....селянина от Бобовдол си замина с подвита опашка. Жалко че шуробаджанащината е неконтролируема. И сега този шамшал пак се вре в обективите на журналистите.....колко ли е платил за тази чест ? Може би този интригант пак замисля нова авантюра.... В Софийския пандиз всеки служител храчи и плюе когато чуе името Орешко. Боклук.

 6. 1
  деликатен намек ? | нерегистриран
  4
  -1

  Редакционният екип на "Правен свят" прави ли разлика между "Братът на Орешарски ще наблюдава изборите в затвора в Бобов дол"...което е едно, а "братът на премиера Пламен Орешарски - Милети Орешарски, ще бъде наблюдател на изборния ден в затвора в Бобов дол" е съвсем друго. Редакционният екип на "Правен свят" да внимава какво си пожелава! Защото може и да им се сбъдне… ако не коригират редакционната си политика и начина на отразяване.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.