Британската полиция прекрати разследването на криптовалутата OneCoin


Полицията на Лондонското сити е прекратила без резултат разследването срещу базираната в България фирма OneCoin, смятана в САЩ за огромна финансова пирамида, съобщи вестник  "Таймс". Въпреки това се смята, допълва изданието, че в измамата с криптовалута, създадена от българката Ружа Игнатова, от Великобритания са били измъкнати милиони паунди и изпратени към България.
 
От британската полиция са потвърдили пред "Таймс", че не са открити "достатъчно доказателства в подкрепа на наказателно преследване срещу физически лица, базирани в Обединеното кралство". Не са повдигнати никакви обвинения, не са издадени никакви заповеди за задържане.
 
Оказва се, че преди 4 години полицията е оттеглила забраната си средства на OneCoin да бъдат прехвърляни от Великобритания към България.
 
39-годишната Ружа Игнатова е издирвана от ФБР, а преди месец нюйоркски адвокат беше осъден за пране на пари и банкова измама заради операции, свързани с OneCoin. Според американското обвинение OneCoin е "компания за криптовалута за много милиарди долари, основана изцяло върху лъжа и измама".
 
Специалисти по борба с финансови измами критикуват полицията на Лондонското сити, че "не е разследвала адекватно, а вероятно и изобщо не е направила нищо", оставяйки американците да водят в разследването.
 
Част от операциите на OneCoin са извършвани от Лондон, а цялата схема вероятно е довела до измама за близо 4 млрд. паунда.
 

Илинойс става 11-ят щат, който легализира марихуаната за забавление

Предишна новина

Турският конституционен съд: Забраната на Уикипедия в страната е нарушение на правото на изразяване

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.