Британски депутати започват кампания срещу ваксинационните паспорти

Британски депутати започват кампания срещу ваксинационните паспорти
Джереми Корбин, снимка:БГНЕС

Бившият лидер на британските лейбъристи Джереми Корбин и влиятелният консерватор Иън Дънкан Смит са сред повече от 70 депутати в британския парламент, които започват кампания срещу издаването на ваксинационни паспорти.

Междупартийната група обяви, че всяко изискване да се доказва ваксинационният статут за достъп до работа, бизнес или услуга е дискриминация и ще породи разделение на обществото, съобщава БНР.

Това става след като „Дейли телеграф“ съобщи, че са планирани няколко пилотни теста за издаване на Covid паспорти.

Правителството твърди, че още не са взети конкретни решения по въпроса за такива сертификати, но премиерът Борис Джонсън вчера посочи, че те биха били полезни и че живеем в свят, в който със сигурност ще бъдат изпозвани ваксинационни паспорти.

В момента в Англия е в ход проучване дали въвеждането на такива паспорти ще помогне за отваряне на икономиката, като това засяга дори посещенията на пъбовете, както и отварянето на театрите и стадионите.

Спорната мярка доведе до безпрецедентно обединяване на такива заклети политически врагове като Джереми Корбин и Иън Дънкан Смит. А лидерът на либералдемократите Ед Дейвид критикува правителството за опит за налагане на „долен авторитаризъм“.

Много депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън настояват за по-бързото премахване на локдауна. Според тях ваксинационните паспорти ще бъдат поредно ограничение, а не завръщане към нормален живот при положение, че масовото ваксиниране е успешно.

Още по темата

ИВСС с насоки към органите на съдебната власт за спазване на Закона за защита на личните данни

Предишна новина

Няма да има видеонаблюдение на изборите

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.