Броят на жертвите от пожара в нощен клуб в Букурещ достигна 41 души


Още шестима души са починали в събота от нараняванията си при пожар в нощен клуб в Букурещ миналата седмица, с което броят на жертвите нарасна до 41 души, съобщи държавният секретар в здравното министерство Раед Арафат.

По-рано днес бе съобщено, че броят на жертвите е увеличен до 39 души.

Седем от пострадалите са починали в болници на Букурещ, а другите двама – в Холандия, където бяха изпратени на лечение.

По думите на Арафат броят на жертвите може да нарасне, защото от 105 ранени 46 са в критично състояние. Няколко от тях са изпратени на лечение в Австрия, Белгия, Германия и Израел.

Късно снощи няколко хиляди демонстранти се събраха в Букурещ на четвърти по ред протест с развети национални знамена и призиви за по-добро управление и прекратяване на корупцията.

Днес прокуратурата за борба с корупцията съобщи, че е издадена заповед за задържане в ареста на Кристиан Попеску Пиедоне, кмет на района, където се намира клуб "Колектив", който подаде оставка в разгара на протестите, предаде Ройтерс. При разследването е установено, че Пиедоне е издал разрешение за работа на клуба въпреки факта, че не е имало одобрение от противопожарната служба, като с това е поставил на риск живота, здравето и сигурността на посетителите и персонала.

Тримата собственици на клуба бяха задържани на 2 ноември.

Генералният прокурор на Румъния Тибериу Ницу заяви, че те са заплашени с 25 години затвор или доживотни присъди.

В разследването са включени и други служители на общината, както и собствениците на фирмата, която е инсталирала пиротехническите съоръжения в клуба.

И Яне Янев поиска касиране на изборите в Сандански

Предишна новина

РБ настоява за оптимизация на администрацията в МВР и прехвърляне на пари към полицаи на терен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.