БСП ще иска обяснение от депутатите си, които са гласували за Марковска

БСП ще иска обяснение от депутатите си, които са гласували за Марковска

От депутатите на БСП, които са гласували за избора на Венета Марковска, ще се иска обяснение. Това отбеляза днес по време на пресконференция говорителят на НС на БСП и зам.-председател на ПГКБ Ангел Найденов в коментар за скандала около избора на нови членове на Конституционния съд.

Найденов подчерта, че има политическа позиция да бъде подкрепена единствено кандидатурата на Татяна Върбанова. "Това, че осем депутати са гласували за Марковска, по никакъв начин не обвързва парламентарната група с подкрепа на кандидатурата й", категоричен беше Найденов. Онова, което искаме да чуем, са аргументите им, добави той. Сред депутатите от БСП, които са гласували за Марковска, са Емилия Масларова, Кирил Добрев, Любен Корнезов, Румен Петков и Румен Овчаров.
Сергей Станишев припомни, че изборът на Марковска е бил невъзможен без решаващата подкрепа на ГЕРБ. "Когато управляващите не знаят какво правят, няма държава и не са за тази работа", заяви лидерът на БСП. Той прогнозира междинен доклад, ако в евроинституциите и в българското общество остане впечатлението, че изборът на ключовата позиция е политически предопределен от управляващите и обслужва техни интереси. Той пропомни и омаловажаването на изявлението на говорителя на ЕК от страна на министър Цветанов, както и неадекватните действия на управляващите след реакцията кна омисията. Представям си лицето на г-н Барозу, докато е чел писмото на Искра Фидосова, даде пример Станишев.

Днес в "Държавен вестник" са публикувани решенията на парламента за избор на Венета Марковска и на Анастас Анастасов за членове на КС. Междувременно Венета Марковска е депозирала оставка като зам.-председател на Върховния административен съд(ВАС) и съдия във ВАС. Оставка е депозирал и съдия Георги Ангелов от ВАС, който бе избран за съдия в КС от съдебната квота. Двете молби за освобождаване са били подадени в петък в деловодството на Висшия съдебен съвет.
В дневния ред на заседанието на съвета в четвъртък обаче е само оставката на Ангелов. Оставката на Венета Марковска не е включена за обсъждане.

 


Бойко Борисов трябва да бъде разследван за смъртта на Тодор Димов - Чакъра

Предишна новина

Съдебната тема в медиите

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  адвокат Мишковиц | нерегистриран
  0
  0

  Яне,ле Яне,Яне,ле Бело гърло...Бело гърло...Дълбоко гърло..Дай и ти обяснение,бе,келеш!!!

 2. 7
  Любчо Корнезов | нерегистриран
  0
  0

  О, ма и Любчо Корнезов ли я подкрепя. Виж ти, виж ти!

 3. 6
  адвокат Мишковиц | нерегистриран
  0
  0

  А кой ще поиска обяснение от Белото гърло/Яне Янев/?Или той беше Дълбокото гърло?

 4. 5
  СССРейчо | нерегистриран
  0
  0

  Румен ПЕТКОВ е червен мафиот и престъпник комунист от ПЛЕВЕН !!! Щом той застава зад Марковска, работата отива на политически секс по мафиотски.....Аз на теб, ти - на мен, до мен, зад мен......МАФИЯТА е навсякъде нън властта !!!

 5. 4
  Кинара | нерегистриран
  0
  0

  Какво обяснение! Направо да ги изгонят от БСП!

 6. 3
  плевенски "потайности" | нерегистриран
  0
  0

  Какви аргументи може да има Румен Петков да речем, че добре си пиеха и пееха в ресторант "Караджейката" ли и през това време редяха пионките в Плевен и във ВАС пък и не само там?

 7. 2
  111 | нерегистриран
  0
  0

  Не, аз питам защо искат обяснение post factum ,а не изразят предварително принципна позиция ,която да следват.Щото и за Цони Цонев гласуваха от БСП,вкл.Емилия Масларова , пък после той подаде оставка. Така ,че стига с тези лицемерни номера.Като искат обяснение какво от това като си изпълниха политическата цел заедно с ГЕРБ и АТАКА . БСП докога ще лъже и маже колко са иначе принципни.А за Анастасов? Обяснения за него защо не искат или ТОЙ Е ТВЪРДО СЪГЛАСУВАН С ПОЗИТАНО?

 8. 1
  добре | нерегистриран
  0
  0

  То хубаво ще искат обяснение, ама трябваше да поискат още в същия ден на гласуването, а не 1 седмица след това. Това са сега гърчения и опит за разграничаване, защото видяха, че работата не отива на добре.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.