БСП внасят вот на недоверие срещу правителството

БСП внасят вот на недоверие срещу правителството
Драгомир Стойнев, снимка: БГНЕС

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор "Сигурност". Това обясни на брифинг в централата на партията народният представител Драгомир Стойнев, съобщава агенция "БГНЕС". Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП. "Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България", аргументира се Драгомир Стойнев.

Въпреки, че ще внесат вота самостоятелно, от БСП се надяват той да бъде успешен, а в най-кратки срокове ще започнат и работа по мотивите. "Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в София, а през летище "София" влизат непроверявани граждани. В същото време искаме да членуваме в Шенген", смята Стойнев.

Според народния представител Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си. "Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност", заяви Кутев.

Това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата "корупция", но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

От БСП започват работата по мотивите на готвения вот на недоверие още днес, но не се ангажираха с краен срок за тяхното завършване и депозиране в деловодството на парламента. "Материалът е изключително голям. Толкова много са примерите, които са в сектор "сигурност", подчерта зам.-председателят на парламентарната група Драгомир Стойнев.

По време на пресконференцията от левицата коментираха и инцидента с падането на военен хеликоптер Ми-17 в района на авиобаза Крумово, при който загинаха двама военни пилоти, а трети военнослужещ беше ранен. "Това показва, че имаме сериозни проблеми в сферата на сигурността", смята Стойнев.

От партията заявяват още, че подписите за внасяне на вота ще бъдат само на членове на парламентарната група на "БСП за България", но считат за "добре дошла" подкрепа при гласуването и от други политически сили.

Последствията от легализацията на еднополовите бракове са изключително тежки

Предишна новина

Изпращат на съд трима полицаи за кражба на цигари без бандерол за 2 305 491 лв.

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  1
  -1

  Кукунела и Кукутев май изобщо не са наясно какво вършат.  Първо, което е особено тъпо изброяват неща, които си бяха направо ежедневие примерно по времето на Жан Виденов:  "Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в София"  Защо си мислят, че българите толкова бързо са забравили как тогава всички магазини бяха с решетки по прозорците, макар и от това да нямаше особена полза?  Второ "ударът" е съвсем бутафорен и съвсем ясно личи, че столетницата само симулира, че е още жива. По-сполучливото решение щеше да е да се ударят конкретни министри - вицепремиерката по правосъдие, правосъдното недоразумение, вътрешният и финансовият. Вярно, че ако успеят, по-скоро ще са направили услуга на БРИБойко, че са го отървали от тях. Но пък това щеше да си е сериозен актив, защото са много мразени от публиката.  А сега е ясно, че дори правителството да падне, ще се иде към кабинет БРИБойко-4, но по този начин той елегантно ще се отърве от 4-те недоразумения, като просто не ги включи в новото правителство.

 2. 3
  Anonymous | нерегистриран
  5
  -2

  Мъчат се само БСП , ДПС имат трима министри в тоя кабинет и на тях им е удобно, а Марешки иска да се намести на мястото на Патриотите и да лапа

 3. 2
  Anonymous | нерегистриран
  4
  -2

  Мъчат се само БСП , ДПС имат трима министри в тоя кабинет и на тях им е удобно, а Марешки иска да се намести на мястото на Патриотите и да лапа

 4. 1
  Марко | нерегистриран
  6
  -2

  БСП, ДПС и Воля бутат кабинета ,но той не може да падне ,защото още му е рано...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.