Българските служби задържаха мъж, залял с киселина жена в Украйна

Българските служби задържаха мъж, залял с киселина жена в Украйна

На територията на Бургас е задържан украински гражданин, причинил смърт вследствие на нанасяне на тежка телесна повреда – заливане с киселина на главния секретар на изпълнителния комитет в общината на украйнския град Херсон. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
 
Жертвата е била залята с киселина на 31 юли 2018 година, като през ноември е починала от раните си. Извърителят, който е украйнски гражданин е бил е обявен за международно издирване с червена бюлетина на "Интерпол" за арест и екстрадиция.
 
"Лицето е задържано след проведена операция. Извършен му е личен обиск, претърсване и изземване на доказателства от  обитаваното от него жилище. Установени са два паспорта – международен и национален, както и пластики за сим-карти", каза още Милева.
 
След установяване на лицето от страна на Върховната касационна прокуратура е разпоредено задържане за 72 часа.
 
"Окръжен съд - Бургас е сезиран за вземането на мярка "временно задържане". Необходимо е това да стане в максимално допустимия срок от 40 дни. С обезпечителна цел е наложена и забрана на украинския гражданин да напуска страната", уточни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 
 
Украйнският гражданин е влязъл у нас през 2018 година през ГКПП "Дуранкулак".
 
"Властите в Украйна се интересуват от задържането на това лице, въпросният гражданин е влязъл у нас през 2018 година като пешеходец през ГКПП "Дуранкулак". Не е изпълнил задълженията си като чужд гражданин да подготви документи и да бъде регистриран на съответен адрес. След издирване във Варна и Бургас е установен районът на местонахождението на лицето. От колегите в Украйна бяхме предупредени, че е хладнокръвен има умения да работи с оръжие. Задържан е без помощни средства и огнестрелно оръжия, използвана е само физическа сила", допълни директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.
 
Установяването на самоличността на лицето е станала чрез снемане на отпечатъци. Намерени са и международни документи на неговата съпруга, която пребивава у нас от август 2018 година. Мъжът е бил с променена външност с цел да не отговаря на снимката в "Интерпол". Променил е външния си вид и начина на походка, за да не може да бъде идентифициран. Няма данни да е подпомаган от някого у нас.

Окръжният прокурор на Шумен, прокурор от РП-Варна и следователи получиха награди от главния прокурор

Предишна новина

Александър Машев и Стефан Марчев на балотаж в битката за председател на САК

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.