Бърза реакция на институциите за абсурда с жената в будна кома


След репортаж на Нова ТВ за жената от Пловдив, която е в будна кома след катастрофа и има три деца, последва светкавична реакция на институциите.

Оказва се, че има изход от абсурдната ситуация, в която е изпаднал съпругът ѝ Иван Стефанов. Той се бори с държавните институции, за да докаже, че жена му Калина Стефанова не може да се подписва в това състояние и да получи лечение за нея и социални помощи за децата.

След репортажа Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира. Тя е готова да образува бързо производство за поставяне под запрещение на жената в кома и да направи съпруга ѝ неин законен настойник. Така той ще получи необходимото пълномощно, за да я представлява пред всички институции.

Последва и друга реакция – тази от председателя на социалната комисия в Народното събрание Корнелия Нинова. Тя обеща да съдейства на Иван Стефанов да получи по право каквото им се полага от държавата като добавки. В резултат на усилията на Нинова от Агенцията за социално подпомагане са посетили семейството.

Те ще отпуснат еднократна помощ от 325 лв. на бащата. ​Освен това ще прехвърлят на негово име детските надбавки за трите деца, за да ги получава занапред. В същото време десетки зрители на Нова ТВ също протегнаха ръка за помощ на семейството от Пловдив. Хора от цялата страна са изпратили лакомства и дрехи за децата. Има и такива, които са решили финансово да подпомогнат бащата. От БЧК също ще подпомогнат семейството с 200 лв., дрехи и храни за децата.

Омбудсманът Константин Пенчев: Политиците истерично поправят Наказателния кодекс

Предишна новина

6 месеца прокуратура чака отговор от 5 държави кой взриви бомбата в Сарафово

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.