Цацаров, Гешев и началниците на специалните служби са на посещение в САЩ

Цацаров, Гешев и началниците на специалните служби са на посещение в САЩ
снимка: ПРБ

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са на посещение в САЩ. Визитата е по покана на американската страна за периода 14-17 октомври 2019 г., съобщиха от държавното обвинение. В посещението, освен главният прокурор и заместник-главният прокурор, участват още председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев, председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността директор на Служба "Военна информация" Велко Атанасов.
 
В работната програма са включени срещи във Федералното бюро за разследване, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон.
 
Основна тема на разговорите е сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност, допълват от прокуратурата.
 
Междувременно новата американска посланичка в България Н.Пр. Херо Мустафа пристигна със семейството си в София. Това стана ясно от снимка, която бе публикувана във фейсбук-страницата на дипломатическата мисия. 
 

 

Още по темата

The Legal 500 обедини адвокати и бизнес на международна конференция в София

Предишна новина

300 милиона евро е получила България за осигуряване на по-добри условия за мигрантите

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 11
  Борнео | нерегистриран
  0
  0

  И ще ни ги връщат ли?

 2. 10
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 7
  Защо | нерегистриран
  17
  -1

  Защо никой от домакините не е на снимката? Някакси е нелюбезно да ги канят и да ги оставят сами да се снимат пред знамето на САЩ.

 4. 6
  борба с корупцията за мен е вятър и мъгла | нерегистриран
  2
  -10

  . Решение №166/10 май 2000г. по н.д.№50/2000г.на Върховния касационен съд е разгледано и решено по стария закон без искане от гражданския ищец в законовият тримесечен срок ,,,ДЕЛОТО ДА СЕ ГЛЕДА ПО ДОСЕГАШНИЯТ стар РЕД На лице са произволни действия от съдебния състав ,които оставя в сила въззивно решение от 18 ноември 1999г. на Врачанския окръжен съд,а оттам и осъдителната присъда ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА №245 от 9.7.99г. по нох.дело №522/98г.на Районен съд Враца за извършено престъпление по чл.148 ал.2 НК.,с приписване на подкуп ,вместо административно наказание по чл.78 а НК-Глоба.Доказателство ,че съдебният състава не е изпълнил преходните и заключителни разпоредби на ,паргр.26 , че висящите производства за престъпления по чл.146-148 а към деня на влизане на закона в сила/ДВ.бр.21/17 март 2000г./ се довършат по досегашния стар ред,само ако в тримесечен срок пострадалия поиска това.Няма такова искане между кориците на делото. По делото прокурора от ВКП в с.з. на 10 март 2000г. по н.д.№ 50/2000г, дава становище ,за изразено ,и изказано мнение,,доказващо липса на умисъл и позорящ характер в инкриминираният абзац от публикацията ,за която съм осъден.

  Видно от решението на ВКС,престъпление е извършено по време на старият закон, които факт е задължавал докладчика да изпълни разпоредбата на чл.2 от НК ,и приложи по благоприятния за мен закон , чл.78 а НК-Глоба.Но не е?

  Гореописаните нарушение на закона доказват ,че решението по н.д.№50/2000г. е взето в резултат на външни за делото фактори,а не на базата на закона и доказателствата.

  Главния прокурор внася искане № 1377/2008г. за възобновяване на решение № 166/10 май 2000г.на ВКС на осн. чл.78 а НК , ,оставено без разглеждане с решение №302 от 10.07.по дело №258/2008г. 2 н.о., производство по делото още не е прекратено и е висящо , несъвместимо с принципите на правовата държава. 5. 5
  max | нерегистриран
  24
  -3

  Отново снимки на официални български представители върху чужд флаг, без и най-малка следа от българския. Как не ги е срам

 6. 3
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  23
  -4

  Копърков, дребната рибка винаги свършва те така. Пише го в Евангелието.

 7. 1
  | нерегистриран
  23
  -13

  Подобно на предходното посещение на Гешев и това е по покана не на прокуратурата, а на службите за сигурност, което е показателно. Да не би пак Цацаров и Гешев да са се вместили в чужда покана?

  Поне в Москва Гешев ходи да се обучава от правилния човек - Чайка.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.