Цацаров: И Бойко Борисов ще бъде разпитан за Мишо Бирата

Цацаров: И Бойко Борисов ще бъде разпитан за Мишо Бирата

По казуса "Мишо Бирата" има досъдебно производство, по него се работи и предстои разпит на Бойко Борисов - това отговори днес главният прокурор въпрос на журналисти. Проверката по случая отдавна е прерастнала във възобновено досъдебно производство, каза още той.

Става дума за изтеклите през февруари 2011 г.записи на СРС с разговори от началото на 2010 г. на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с бившия му заместник Антоний Странджев, с министъра на финансите Симеон Дянков и с бившия премиер Бойко Борисов. От тези записи ясно се разбира, че Бойко Борисов, в качеството си на премиер, заявява на Ваньо Танов, че е обещал "да закачам" Мишо Бирата – покойният вече бизнесмен Михаил Михов, един от собствениците на пивоварна "Леденика". Към онзи момент в пивоварната има митническа проверка, а по този повод – и дела в административния съд.

Дълго време прокуратурата просто отказваше да види наличието на данни за длъжностно престъпление, злоупотреба с власт и превишаване на правомощия в тези откровения на Борисов пред шефа на митниците.

Изявлението на главния прокурор Цацаров почти мигновено провокира отговор от Бойко Борисов в профила му във Фейсбук: "Надявам се прокуратурата бързо да направи нужните разпити, включително и на мен, за да се прекратят спекулациите и манипулациите относно Мишо Бирата и Чакъра, така както направиха с печатницата в Костинброд".

Още по темата

Пет години затвор за бившата шефка на Агенцията по вписвания Виолета Николова

Предишна новина

Съдия Тони Гетов е насрочил делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за 28 ноември, съобщиха от Софийския градски съд. Цветанов е подсъдим за възпрепятстване на разследване срещу бившия шеф на РЗ БОП Велико Търново Орлин Тодоров. На 10 октомв

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Nadya | нерегистриран
  0
  0

  Poznavam Strandjev kato chesten ,pochten i spravedliv chovek.

 2. 3
  Костинброд | нерегистриран
  0
  0

  Циркът отново е тук..............в Костинброд.

 3. 2
  09 | нерегистриран
  2
  0

  Аааа,него не го разпитват,само провеждат беседи!Сакън ,както казват англичаните!

 4. 1
  Лукчо | нерегистриран
  3
  -2

  Ама Бойко е напълно прав, подкрепям го. Бързо да приключват разпитите, да спират спекулациите, да му повдигат обвинение и на съд.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.