Цацаров поиска от ВСС да отстрани окръжния прокурор на Плевен

Цацаров поиска от ВСС да отстрани окръжния прокурор на Плевен

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за временно отстраняване от длъжност на окръжния прокурор на Плевен Иво Радев, съобщиха от държавното обвинение.

Искането е във връзка с повдигнатото срещу Радев обвинение, че е склонявал прокурор Снежана Георгиева да не поддържа предложение за кумулиране на влезли в сила присъди по отношение на осъдения Ивайло Ячков.

Според обвинението на 5 юни 2014 г. прокурор Георгиева е изготвила и внесла в Плевенския окръжен съд предложение за групиране на наложени наказания лишаване от свобода на многократно осъждания Ячков. Георгиева е направила искане до съда определеното общо най-тежко наказание на Ячков да бъде увеличено с една втора.

От 13 до 17 юни (два от които почивни дни) окръжният прокурор Иво Радев я склонявал да не поддържа пред съда направеното от нея искане, а настоявал на Ячков да се наложи единствено определеното общо най-тежко наказание, съобщиха преди седмица от държавното обвинение.

Ден, след като беше повдигнато обвинение на Радев, защитникът му Георг Спартански коментира, че разследването е резултат от недоволство на прокурор Георгиева, която е била кандидат за поста окръжен прокурор преди 3 г. и половина. По онова време тя била заместник-окръжен прокурор на града. След избора на Иво Радев обаче подалата жалба прокурорка не попаднала в екипа на новия административен ръководител.

Още по темата

Скандалният закон за адвокатурата губи парламентарна подкрепа

Предишна новина

Кмет осъди прокуратурата да му плати 9000 лева

Следваща новина

Коментари

28 Коментара

 1. 28
  До ДК 25 | нерегистриран
  11
  -1

  Зле ви е ориентацията относно добродетели и принципи. Жалко че има такива магистрати. Извратена представа за „предателство“. Предателство спрямо кого и за какви етични принципи? Извратена представа за служба в храма на Темида – господарстване, слугинско търкане на мебели и затваряне на очи пред неправомерно вмешателство за да се спаси нашия човек. Смешен плач би казал поетът.

 2. 27
  ох | нерегистриран
  1
  0

  Много грубо!Е поне вече имa зaподзрян зa евентуaлно бъдещо нaсилие нaд склоненaтa.

 3. 26
  ох | нерегистриран
  1
  0

  Много грубо!Е поне вече имa зaподзрян зa евентуaлно бъдещо нaсилие нaд склоненaтa.

 4. 25
  Димитър Константинов, 25 | нерегистриран
  1
  -6

  Нима не е ясно, че след случая, независимо от развръзката, Георгиева - Блажева ще продължи да търка редовия прокурорски стол (маса), а за Радев ще е щастие да остане в системата. Невежливо. Да живеят слугите, там им е мястото.

  Блажева, предателите се наказват, това не е ли известно и в Петрич (Пирин)?

 5. 24
  | нерегистриран
  1
  -4

  До коментар [#23] от "":  До коментар [#22] от "До Склонена"":

  В този форум вече започнаха да си говорят сами и да персонифицират авторите на постовете с враговете си, които бродят единствено в болното им съзнание. Каква е тази параноидно-обцесивна реакция на стихове?

  Смях в залата!

 6. 23
  | нерегистриран
  5
  -1

  До коментар [#15] от "":Божее , напъващо се фенче на един политически ветропоказател в червена тога , с голи амбиции отдавна надскочили нивото му на некомпетентност взел да ни цитира Стефан Цанев!!!Обясни на слъчогледа си , че цитирания не е футболист, че голямо чудене ще падне от кой отбор е тоя! 7. 22
  До Склонена" | нерегистриран
  4
  -4

  Май всичките надолу господа магистрати сте за отстраняване от длъжност ,ами се благодарете ,че не сте се родили румънчета така както ви прилича за да ви започне онази смела жена-прокурор ,но ако мислете вечно така да си оцелявате на ръба на закона редно е да се позамислите защото Цацаров засега ви показва жълт картон до втория жълт или направо червен няма да имате време дори за коментари .Е поне от футболни термини разбирате нали играете в една футболна лига с един треньор.

 8. 21
  | нерегистриран
  3
  -5

  До коментар [#19] от "ррррр": Аз съм цивилист и не ми се налага да боравя с цивилистичните институти чрез познаване на хората. Но познаването на хората ми дава реперите относно тяхната мотивация и нравствените им ценности. А Спартански и Станков никога не биха застанали зад съмнителна нравствена и правно неиздържана кауза, особено ако случаят е с голяма обществена значимост и насочва прожекторите на общественото внимание върху тях самите. Пък и от птичи поглед тезата на обвинението е съшита с бели конци, така че по-спокойно при квалификациите и то по отношение на колега, с който работите в един екип и съвместно квалифицирате и решавате спорните моменти в казуса. Същото се отнася и до отношението Ви към инакомислещите, разбрах, че съм селски ерген и тарикат или нещо такова, преди модераторът да изтрие това Ваше падение. Защото може да съди само този, който е най-съвършеният-Чарли Чаплин.

 9. 20
  Склонена | нерегистриран
  1
  -4

  Добре, че той ме склони, че никой не ме иска...

 10. 19
  ррррр | нерегистриран
  2
  -1

  До коментар [#16] от "":  Ако и в работата си правите така изводите - от познаването на хората, жалко е положението!

 11. 18
  | нерегистриран
  3
  -2

  До коментар [#14] от "":

  Като си толкова информиран, защо не кажеш какво е действителното положение?

 12. 17
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 16
  | нерегистриран
  10
  -3

  До коментар [#14] от "": Достатъчно ми е, че познавам колегите си от следването адвокатите Георг Спартански и Емил Станков, за да правя изводи и за Вас и за набедения окръжен прокурор и за крайният изход от цирка. 14. 15
  | нерегистриран
  10
  -3

  До коментар [#14] от "": "Амбиции душите ни терзаят, мълчим от завист бледи... А ЛАЙКУЧКИТЕ дали мечтаят да станат слънчогледи?"- Стефан Цанев 15. 14
  | нерегистриран
  4
  -6

  До коментар [#13] от "":Адвокат си от южна България , колкото си и космонавт!!!То е ясно какъв си , но просто избързваш с изводите и заключенията.Едва ли повечето от коментиращите знаят всъщност действителното положение, което е добре , даже много добре.Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.