Цар Киро отново застава пред съда


Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро отново ще застане на подсъдимата скамейка заради неплатени данъци.

За утре в окръжния съд в Пловдив е насрочено първото заседание по делото срещу Цар Киро, сина му, Костадинка и Гергина Рашкови. За процеса са призовани 17 свидетели и 3 вещи лица.

Този път обвинението срещу него е за 51 515,92 лева, които не е платил като физическо лице за притежаваната от него фирма. Наред с него в съда ще се изправят синът му Ангел Рашков, както и жените от фамилията Костадинка и Гергина. Срещу четиримата е повдигнато обвинение, че в условията на продължавано престъпление като физически лица са избегнали да платят данъци в особено големи размери. Борчът на Ангел Рашков като физическо лице и като управител на фирмата "Евро стандарт" ЕООД е за 69 165,77 лева. Дружеството е стопанисвало години наред прословутия цех за алкохол на Цар Киро в Катуница. През 2009 г. алкохолната фабрика била хваната да работи без лиценз, а при проверка били открити 800 тона меласа за дестилация на алкохол и около 1500 литра готов спирт.

По същото обвинение за неплатени данъци Костадинка Рашкова дължала на държавата 13 052,55 лева, а подсъдимата Гергина Рашкова – 32 024,99 лева. Дълговете са натрупани от неплатени задължения към националния бюджет за общо осем години и са установени при ревизиите на ромската фамилия. Данъчните инспектори са нищили дали фирмите на Рашкови са били изрядни платци от 2002 г. до 2010 г., като са установили, че има разминавания за осем от проверяваните години. /БГНЕС

Бисер Миланов на съд заради заканата към бившата на Тишо Боксьора

Предишна новина

Водолази търсят адвокат в язовир

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.