Чакат бивш кадидат за кмет да разкрие наркотрафик


Бивш кандидат за кмет на Шумен може да направи скандални разкрития за наркотрафик през Дунав мост. Делото в Русенския окръжен съд срещу Деян Касабов (50 г.) ще се поднови в понеделник. "Ще дам обяснения след изслушване на всички свидетели.

Разбирам обвиненията, много са тежки, но не се признавам за виновен", заяви подсъдимият на предишното заседание. Той е заплашен от присъда до 15 г. затвор и глоба до 200 000 лв.

Касабов бе задържан на 19 април т.г. с над 1 кг екстази за 47 900 лв. на Дунав мост. Според прокуратурата дрогата била взета в Ротердам и трябвало да се разпространява в България.

Бизнесменът отишъл в Холандия да си купи лек автомобил и отседнал в Ротердам при познати, но целта му била да се снабди с наркотици и да спечели пари, твърди прокуратурата. Освен колата той купил "по неустановен начин и от неустановен доставчик" екстази. Пакетът с хапчетата бил открит при проверка на багажа му в шофираната от него кола "Киа". Касабов отричал да знаел какво има в чантата, дадена му от непозната жена за сина в Шумен.

Лаура Кьовеши – румънката, при която никой не иска да влиза

Предишна новина

Съдът върна обвинителния акт за убийството на 22-годишния Николай Христов от Бургас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.