Четири години и половина затвор за Анита Мейзер


Четири години и половина затвор при общ режим ще лежи в затвора Анитай Мейзер, постанови Варненският окръжен съд. За убийството по непредпазливост на съпруга си Николай Димов миската получи 3 г. и половина решетки, а за предложения подкуп на полицай от 30 000 евро съдът я наказа с 4 г. и половина и 8000 лв. глоба. Магистратите уважиха и гражданския иск на майката на жертвата – Петранка Димова, но редуцираха сумата наполовина до 150 000 лв. Снахата ги дължи с лихвите, както и 9000лв. разноски по делото.

До последно Мейзер не се призна за виновна. В почти едночасово изявление през сълзи тя обяви, че още в началото е трябвало да се самоубие до трупа на Николай и двамата да са като Ромео и Жулиета. "Жертва на глупостта си съм в съда. Не осъзнавам на моменти какво говоря, защото съм емоционален човек", обясни Мейзер защо на първия процес си призна вината. Заради това в затвора й се подигравали, но тя искала името й да бъде изчистено.

След като чу присъдата, Анита обяви, че всичко е било предварително нагласено и призова правосъдния министър Цецка Цачева и премиера Бойко Борисов да проверят разговорите между прокурора и адвокатите на ищците, които според нея действали в сговор, за да я натопят. Присъдата може да се обжалва в законния срок. 

Съдът в София не върна враг на Лукашенко, мъчен в ледена камера и поливан с хлорна вар в Беларус

Предишна новина

Властта налива още 200 млн. за подслушване и сигурност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.