Четирима автоджамбази получиха обвинения

Четирима автоджамбази получиха обвинения
снимка:БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица по досъдебно производство за участие в организирана престъпна група за кражби, противозаконно отнемане на автомобили и вещно укривателство.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 17 ноември 2020 г. двама от обвиняемите - мъже на 34 г. и на 46 г., са били задържани за срок до 72 часа, а в късния следобед на 19 ноември 2020 г. Специализираният наказателен съд им е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под
стража".Другите двама разследвани са обявени за общодържавно издирване и принудително довеждане.

Според събраните до момента доказателства групата е създадена с користна цел - получаване на доходи от престъпна дейност, и е действала от началото на 2015 г. до 10 ноември 2020 г. в гр. София. На 9 юни 2018 г. в столицата нейни членове са участвали в противозаконно отнемане на лек автомобил "Рейндж Роувър", модел "Спорт", на стойност 101 070 (сто и една хиляди и седемдесет) лева.

Разследва се и противозаконно отнемане на още два автомобила, палеж на л.а. "Ауди", модел "Кю7", както и опит за палеж на вратата на жилище, извършени по различно време в гр. София. Един от мотивите, с които Специализираният наказателен съд е уважил искането на прокуратурата двамата изправени пред него обвиняеми да останат под стража, е, че има опасност те да извършат нови престъпления, ако им бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Задържаните са осъждани, единият вече е изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода" за противозаконно отнемане на кола.

Определението, с което Специализираният наказателен съд им е наложил постоянна мярка за неотклонение, подлежи на обжалване. След като и обявените за издирване участници в групата бъдат задържани, прокуратурата ще им предяви обвинения.

Още по темата

Преговорите за Брекзит - временно прекратени

Предишна новина

Отпада задължителното болнично лечение на COVID-19

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.