Човек на Цветан Василев на среща при Лозан Панов


Марионетното НПО "Боец", което от създаването си обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев и на партньорите му олигарси, ще има среща с шефа на ВКС Лозан Панов.
 
За това съобщи самият Георгиев в профила си във Фейсбук. Разговорите са планирани за 9 януари, като от сдружението отбелязват изрично, че срещата е по инициатива на "Боец" и ще се състои след писмено тяхно заявление до кабинета на Панов. Целта била председателят на сдружението Георги Георгиев, който документира връзката си с Цветан Василев с обща тяхна снимка в лобито на хотел в Белград, да запознае Панов с инициативата им за "независим съд". Наред с това от НПО-то щели да запознаят Панов и с документи за бездействието на държавата и зависимостите в съдебната система. 
 
С тази среща обаче те изсветляват една от въпросните зависимости – между самия Панов и укриващия се зад граница банкер. Именно в услуга на Цветан Василев ръководеният от Панов съд излезе с тълкувателно решение относно гражданската конфискация. Така имаше реален шанс да се блокират десетки дела за отнемане на незаконно придобито имущество, в това число и делото за имане за над 2 млрд. лева срещу укриващия се в Белград Василев. За да се спре тази опасност, се наложи парламентът да приеме спешни промени.
 

Адвокат на Цветан Василев прал пари на руския олигарх Константин Малофеев

Предишна новина

Токуда осъди здравната каса за 3,4 милиона лева

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    не е новина | нерегистриран
    10
    -5

    Панов наистина защитава интересите на Василев. Съвсем прозрачни са и механизмът за това и съдиите,чрез които се реализира.По действията им се разпознават.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.