COVID-19 спря протестите пред Съдебната палата

COVID-19 спря протестите пред Съдебната палата
Съобщението на Инициатива "Правосъдие за всеки", факсимиле: Фейсбук

Пандемията от COVID-19 спря протестите пред Съдебната палата в София. Това става ясно от съобщение на организацията Инициатива "Правосъдие за всеки", която е и основен организатор на мероприятията, в страницата й във Фейсбук.

От поста става ясно, че заради неопределен брой заболели, плануваната за сряда демонстрация се отлага. Исканията на протестиращите са едни и същи от няколко месеца – за оставка на главния прокурор и Висшия съдебен съвет (ВСС). Въпреки малкото на брой привърженици на инициативата, които на последните си събирания едвам успяваха да съберат достатъчно хора, които да държат плакатите и транспарантите им, очевидно заразата е проникнала и в тяхната организация.

Снимка от демонстрацията на 4 февруари, на която се вижда, че няколкото протестиращи пред Съдебната палата не носят предпазни маски, снимки:БГНЕС

Последният организиран протест на „Правосъдие за всеки“ беше на 4 февруари, като от кадри и снимки от събитието става ясно, че повечето демонстранти са без необходимите предпазни средства срещу заболяването. Без маски протестиращите се събират пред Съдебната палата в столицата още от октомври месец, малко след който настъпи и пикът на COVID-19, въпреки че по данни на медицинските власти най-голям бе броят на заразените именно в София.

Снимка от протестите през октомври, от които е видно, че протестиращите масово не носят маски

Лидерите на организацията Петромир Кънчев, Велислав Величков и Емил Георгиев не уточняват в страницата си в социалната мрежа колко на брой са заразените и какво е тяхното здравословно състояние.

Още по темата

Разрастват се правомощията на Агенцията за държавна финансова инспекция

Предишна новина

Осъдиха 17 българи в Тулуза за трафик на хора и склоняване към просия

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 4
    ! | нерегистриран
    4
    0

    ОСТАВКА !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.