Цветан Василев се е предал на сръбските власти

Цветан Василев се е предал на сръбските власти

Собственикът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се е предал на сръбската полиция в присъствието на свой адвокат, съобщиха днес сръбските медии.

На този етап няма потвърждение на информацията от българските власти. Но новината бе потвърдена от неговия български адвокат Константин Симеонов. Защитникът отказа повече информация, добави само, че още миналата седмица е обсъждал с банкера подобен ход, без да уточняват кога да стане това.

По-късно БГНЕС цитира Цветан Василев, който при появата си в едно от полицейските управления в Белград, заявил: "Избрах най-лесното решение в случая."

Според сръбското издание "Блиц" документите за издирването на Василев са пристигнали в Сърбия на 15 септември и сръбската полиция е била "по петите му". Медията уточнява, че в момента е в ход процедура за потвърждаване на самоличността му. След това съдът трябва да реши дали той да бъде задържан по искане на България, разпространено чрез "Интерпол".

Наблюдаващият прокурор Иван Гешев заяви днес, че към момента по делото няма никаква информация за местонахождението на Цветан Василев, всичко, което знаят, е от медиите. От думите му стана ясна и технологията по връщането му в България – българските власти трябва да получат официално съобщение за ареста от сръбските си колеги, а после българската държава трябва да изпрати в Белград необходимите документи за екстрадирането на Василев като това може да отнеме около 18 дни. Иначе самата процедура по екстрадирането може да продължи 40 дни.

 

Още по темата

Павлина Панова и Таня Райковска заявяват готовност да бранят независимостта на съда

Предишна новина

Съдия Христина Михова се отведе от дело срещу Цветанов заради "Килърите"

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  няма да е единственият замерян | нерегистриран
  3
  -4

  Яйцата освен за него ще са предназначени за Пеевски, Искров и ЦацарOFF.

 2. 1
  mental | нерегистриран
  5
  -1

  Време е да се организира комитет по посрещането на Цветан Василев: всички пострадали от неговите далавери - да се съберем с развалени яйца и домати и да го посрещнем подобаващо!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.