Цветан Василев щял да даде на Малофеев активи за 1,5 млрд. евро, пише Николай Малинов

Цветан Василев щял да даде на Малофеев активи за 1,5 млрд. евро, пише Николай Малинов
Косарев, Малинов, Решетников, колаж: бТВ

Прокуратурата публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу председателя на Националното движение "Русофили" Николай Малинов, обвиняем по член 105, ал. 1 от Наказателния кодекс - "Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години".
 
От държавното обвинение изтъкват, че публично оповестяват част от доказателствата, водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи.
 
Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи. В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.
 
Защитата на националния интерес е позиция, която прокуратурата ще следва във всичките си действия.
 
Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция "Национална сигурност". Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд. На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, държавното обвинение ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите, допълват още от държавното обвинение.
 
По-голямата част от документацията е на руски език. Преводът е на в-к "24 часа":
 
"За необходимата геополитическа преориентация на България или това, което ние наричаме Проект "България". Така Николай Малинов е определил предмета на своята докладна записка до руснаците. Ето избрани пасажи:
 
Повече от четвърт век България се намира почти изцяло под ударите на САЩ, при това се прави опит да бъде подменен цивилизационният избор на нашата стара, който бе направен още преди 1150 години. Потиска се историческото съзнание на българите, насажда се нихилизъм към славянството и православието, разкъсват се естествените исторически и културни връзки между България и Русия. Западът нахлу нагло и безцеремонно в България с цялата си либертарианска идеологическа и икономическа мощ на свободния пазар и за кратко време почти напълно бяха унищожени нашата армия и стопанство (има се предвид икономиката, по времето на социализма тя се наричаше народно стопанство - от руското народное хозяйство - б.пр.) Под влияние на англосаксонския Запад България беше присъединена към НАТО и ЕС с всички произтичащи от това зависимости.
 
Днес България сама по себе си е колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиция след позиция, а Западът гледа с презрение на българите. Това презрение и даже ненавист произтича от факта, че българското самосъзнание остава славянско, православно и русофилско.
 
Процесът на овладяване от Запада е отишъл толкова далеч, че е трудно да се разчита единствено на масовите емоции и инстинкти на българите - необходимо е Русия да се върне към своите стратегически дълбини, една от които е България.
 
По-нататък Малинов търси причините на парадокса - 80 на сто от българите да са русофили, пък управляващите вече четвърт век да са във васално подчинение на Вашингтон и Брюксел. Той ги намира в следното: 
 
Първо. Изключително мощно вмешателство на САЩ: системно подкупване на български политици, активни структури на гражданското общество, създадени и финансирани от Вашингтон. 
 
Второ. Основните СМИ (средства за масова информация) са или западна собственост или се намират във финансова зависимост от западни източници.
 
Трето. Гласуването на значителна част от българския електорат - турци и цигани (от една четвърт до една трета) се ръководи от мотиви извън политиката.
 
Четвърто. Електоратът на бившата комунистическа партия БСП безкритично следва своето ръководство.
 
Управляващата партия ГЕРБ е прозападна и успява да си осигури силен клиентелистки вот.
 
Следва мрачна картина - обезсилват се масово русофилските настроения на българския народ. И тук - целите в бяло - се появяват русофилите. Малинов прави огромна реклама на своето Национално движение "Русофили". То било уникално в света, имало 30 000 членове и целта му била "да преориентира Българиая геополитически на основата на православието, славянската култура и традициата, които неизменно ни обединяват с Русия".
 
За да постигнат тези свои цели Малинов и другарите му щели да работят в 5 основни направления.
 
1. Дейност в неправителствения сектор чрез НД"Русофили"
 
2. Създаване и поддръжка на интернет сайтове.
 
3. Създаване на влиятелен аналитичен център - "тинк танк"
 
4. Създаване на собствен телевизионен канал
 
5. Създаване на не профанирана русофилска партия, която ще позволи постепенно прерастване на НД "Русофили" в масова електорална сила
 
За тази цел Малинов иска следства за масова информация, които да разпространяват идеите му. Иначе осъществяването на целта за геополитическо преобръщане било невъзможно. Затова той иска от руските си покровители сериозна поддръжка в следните направления:
 
1. Осъществяване на сериозен пробив в националното информационно пространство. Създаване на телевизионен канал, инхормационна агенция, придобиване на съществуващи или създаване на нови сайтове.
 
2. Придобиване на компанията "Виваком" със съдействието на Внешторгбанк - ВТБ и намирането на инвеститор, който ще придобие компанията, но тя трябва да остане под руски контрол. (Малинов излага плана си в отделно приложение, което ще публикуваме по-късно)
 
3. Развитие на потенциални възможности за икономическо сътрудничество в селското стопанство и свързаните с него промишлени отрасли, което ще превърне заетото в тях население в наш електорат.
 
4. Създаване на влиятелен аналитичен център ("Тинк танк"), който ще развива нашите тези и послания
 
5. Развиване на политическа партия, която трябва да присъства в парламента като непреодолим фактор и да се бори за геополитическата преориентация на България.
 
След това Малинов пише, че Русия още чака ние, българите, сами да се справим, но ние сме малък народ и това не го можем, затова руснаците трябва да помогнат като придобият печелившите отрасли на българската икономика и да предприемат реални действия за преобръщането на геополитическата ни ориентация. 
 
С цел създаване на адекватна икономическа основа на нашата дейност ние предприехме действия по безвъзмездно предаване на активи за повече от милиард и половина евро от страна на банкера Цветан Василев на руския бизнесмен Константин Малофеев. Тези активи не трябва да попадат в български ръце, защото българската държава с нейната сила ще пречи на владеенето им и ползването им.
 
Връзката с Константин Малофеев бе осъществена по препоръка на Игор Шогалев и генерал Леонид Решетников
 
В периода от януари до март 2015 година бе постиганата договореност за предаването на следните активи в долу указаните икономически отрасли:
 
1. Телекомуникационен сектор: компанията "Виваком" - най-добре развитото телекомуникационно дружество в България. Към настоящия момент в предприятието са заети повече от 5500 служители, обемът на продажбите надхвърля сумата от 450 млн. евро, а оперативната печалба за предходната година надхвърля 170 млн. евро.
 
2. Военно-промишлен сектор: предприятията "Дунарит" и "Авионамс". "Дунарит" е вторият по големина производител на боеприпаси в страната, а "Авионамс" е предприятие с авторитет в ремонта на хеликоптери и самолети не само в България, но и изобщо в страните бивши членове на Организацията на Варшавския договор.
 
3. Медиа-сектор: Телевизионните компании "ТВ Седем" ЕАД и "ББТ" ЕАД, които излъчват програмите TV7,NEWS7, SUPER7. Телевизионната група бе на 4-о място в България по пазарен дял. През март на миналата година получихме собствеността на телевизионния канал, но след сделката съдебен изпълнител, с повече от 100 полицаи нахлу в сградата. Появи се лично и министъра на вътрешните работи. Целта им бе да се прекрати излъчването на канала.
 
Държавата направи всичко възможно да не допусне регистрацията на новия собственик с проруски профил. В същото време регулаторът СЕМ отказа получаването на нов лиценз на канала - в разрез с българското и европейското право.
 
Най-голям потенциал има за овладяването на "Виваком" със съдействието на ВТБ, с което е свързана и нашата молба, за да може да имаме възможност да оказваме влияние на един от съществените и структуроопределящи отрасли от икономиката на страната.
 
В настоящия момент "ВТБ" проведе търгове за продажба на  дебиторските задължения на длъжника компанията-"майка" на "Виваком", които бяха спечелени от компания, която се явява определено враждебна на интересите на Русия (при нужда мога да дам изчерпателна информация). В същото време абсолютно бяха игнорирани реалните интереси на реалните собственици на Виваком - групата на Константин Малофеев.
 
Смятаме, че при отчитане на реалните нива на цените "Виваком" може да остане под контрола на руски стратегически инвеститор на цена от 800-850 млн. евро, което е по-евтино от 200 до 400 млн. евро от нейната пазарна стойност.
 
Не бива да се пренебрегва и това, че в активите на Виваком влиза и най-голямата в България спътниковата станция "Плана", която покрива сектор от западните брегове на Африка до Далечния изток, както и телекомуникационна инфраструктура в България, в която има и 850 телевизионни кули.
 
Инвестицията в компанията, с оглед на нейната печалба, е икономически ефективна.
 
Нашият български РУСОФИЛСКИ интерес е, че чрез придобиването компанията може да бъде надеждна основа за финансиране на политически проект, чиято цел да бъде геополитическата преориентация на България към Русия.
 
Освен това съществуват неразработени възможности за сътрудничество на България и Русия. Икономическото и съответно политическото влияние на Русия може да бъде разширено чрез инвестиции в селско стопанство и преработваща промишленост, която в момента е в сериозна криза заради регулациите на ЕС и липсата на пазари за реализация на крайния продукт.
 
Съществува възможност и за сътрудничество в пазара на труда - да се създаде предпоставка за привличане на хиляди български работници в строителството, битовите услуги, транспорта и др.
 
За нас е изключително важно да се създаде икономическа база, като се използват съществуващите пазарни възможности, защото без нея е невъзможно да се развие политически проект, който може да измени ориентацията на България.
 

Още по темата

Адвокат на ало-измамници с нездрав интерес към прокуратурата

Предишна новина

Чрез манипулации Гебрев търси индулгенция за откраднатия "Дунарит"

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 9
  ТВЪРДО ДА | нерегистриран
  2
  -2

  Мисля точно като Малинов , че и отгоре.....

 2. 8
  Симо | нерегистриран
  5
  0

  Като го знам Василев какъв мошеник е нищо чудно само да ги е обещал и после да си ги е прибрал за себе си

 3. 7
  Манол | нерегистриран
  8
  0

  Василев всячески се е опитвал да изпере милиардите от КТБ, явно руският сценарий не е проработил.

 4. 6
  контраразузнавач | нерегистриран
  14
  -8

  Това есе нито е информация,нито е тайна, нито е държавна. И органите, работещи по случая явно не са юристи!

  Впрочем съдържанието на есето съвпада и с моето мнение-явно и аз съм шпионин.

 5. 5
  **************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 4
  фил | нерегистриран
  20
  -9

  А, кой е наблюдаващия прокурор от СП по този интересен случай или и това е държавна тайна? Правен свят, посочете името му за да може целокупния български народ да му благодари персонално, поименно и лично за високия професионализъм, правни познания, смелост и най-вече независимост стигаща до там, че едва разреши на Главния прокурор да изложи някакви факти вчера в Народното събрание, но и затова, че днес ни показа тези неоспорими доказателства на които леко смущаващо няма подпис на сочения за изготвил докладната шпионин.Този изключително опасен елемент явно е доста непредпазлив да държи в дома си такива уличаващи го документи и не се е притеснявал от това, че невероятните ни агенти от ДАНС ще ги "намерят" там. Малко се притеснявам, че тази дребен пропуск, може да осуети пълното осуетяване на този колосален антидържавен заговор от смелите защитници на обърканата ни нация.

 7. 3
  Ми не знам | нерегистриран
  18
  -11

  Тази “докладна” е белетристика, основаваща се на публична информация. Има и елементи от фантастиката. Четиво, целящо да докара някой долар на автора. Никакъв шпионаж, просто слугинаж.

 8. 2
  льольо | нерегистриран
  12
  -10
  До коментар #1 от "Жени Пръскачката | нерегистриран":
  Всичко е много хубаво, даже прекрасно. Хайде сега Гешев да ни каже по кой член на НК е извършено престъпление. Ако се твърди престъплението „шпионство“, то е уредено в чл. 104 и чл. 105 НК. Първият дефинира шпионството като „издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна“. Вторият текст /чл. 105/ криминализира „поставянето в услуга на чужда държава или чужда организация, за да й служи като шпионин“. Тълкувани систематически двете разпореди сочат, че самото шпионство се състои в издаване или събиране на държавни тайни, поради което „служенето като шпионин“ означава точно това – да се е съгласил да издава или събира държавни тайни. Простото съгласие за принципно извършване на такава дейност попада под чл. 105 НК, а вече реализираното издаване или събиране – под чл. 104 НК. И в двата случая обаче следва да се касае именно до дейност относно информация, съставляваща държавна тайна. Ако информацията не е държавна тайна или ако деецът не е знаел, че е такава /защото престъплението е умишлено/, то и няма никакво престъпление. Струва ми се, че съдържанието на докладната нито е тайна, нито пък е държавна. Общи исторически приказки и намерения за бъдещи действия, а не конкретна информация за реално осъществили се факти, а доколкото въобще има такава, то тя е общоизвестна, та няма как да бъде тайна.

  аз освен анализ някакъв и то на публична информация тука друго не виждам. Освен, че не е и особено добър не мисля, че има престъпление ..

 9. 1
  Жени Пръскачката | нерегистриран
  26
  -10

  Всичко е много хубаво, даже прекрасно. Хайде сега Гешев да ни каже по кой член на НК е извършено престъпление. Ако се твърди престъплението „шпионство“, то е уредено в чл. 104 и чл. 105 НК. Първият дефинира шпионството като „издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна“. Вторият текст /чл. 105/ криминализира „поставянето в услуга на чужда държава или чужда организация, за да й служи като шпионин“. Тълкувани систематически двете разпореди сочат, че самото шпионство се състои в издаване или събиране на държавни тайни, поради което „служенето като шпионин“ означава точно това – да се е съгласил да издава или събира държавни тайни. Простото съгласие за принципно извършване на такава дейност попада под чл. 105 НК, а вече реализираното издаване или събиране – под чл. 104 НК. И в двата случая обаче следва да се касае именно до дейност относно информация, съставляваща държавна тайна. Ако информацията не е държавна тайна или ако деецът не е знаел, че е такава /защото престъплението е умишлено/, то и няма никакво престъпление. Струва ми се, че съдържанието на докладната нито е тайна, нито пък е държавна. Общи исторически приказки и намерения за бъдещи действия, а не конкретна информация за реално осъществили се факти, а доколкото въобще има такава, то тя е общоизвестна, та няма как да бъде тайна.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.