Цветлин Йовчев: Отчел съм своята вина за "Мишо Бирата", Борисов знае кой "сготви" кашата

Цветлин Йовчев: Отчел съм своята вина за "Мишо Бирата", Борисов знае кой "сготви" кашата

"Отчел съм своята вина за аферата "Мишо Бирата" в известен аспект и съм си направил своите изводи". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за бТВ. "Бойко Борисов знае кой "сготви" кашата "Мишо Бирата" и затова има и документи, но това в никакъв случай това не съм аз", каза още Цветлин Йовчев.

Подслушването на Ваньо Танов, с чието оповестяване се роди скандалът "Мишо Бирата"  е било извършвано от службите, законно, със съответно разрешение. Това е основната разлика между този скандал и настоящия, актуален скандал, възникнал след съобщението за запис на подслушан разговор между Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов на тема подкрепа на АБВ. Ако изобщо има такъв запис, той не е направен от службите, каза Йовчев.  
"Тогава държавните органи бяха ангажирани с подслушването. В момента държавата няма общо, ако е имало подслушване на разговори на Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов. Доколкото разбирам от изказванията, такива срещи не е имало и такива разговори не е имало, такова как са подслушвани?", допълни още Цветлин Йовчев. 

Категорично опозицията не е подслушвана, не се подслушва и няма да се подслушва, декларира Йовчев. Според него има доста хора в България, които имат ресурса да изградят частна структура за подслушване. "Ако има такива сигнали, би трябвало да се даде конкретика, за да бъдат разследвани", каза още министър Йовчев. 

Малко след неговото изказване, той беше контриран от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред Нова телевизия. "Чух Цветлин Йовчев да казва, че защото МВР не подслушвало, не го интересувало кой подслушва. Ако МВР иска да прехвърли вината на частни компании, това е незаконно. Те трябва да ги открият и съгласно закона да ги пратят в затвора", каза още Бойко Борисов. След което пак натърти: "Още веднъж се обръщам срещу Йовчев - дали частни фирми подслушват е твой проблем, колега Йовчев. Не трябва да се крием по къщите си и да се чудим дали зад зидовете на тоалетните се подслушва".
Това е престъпление, а МВР има огромен ресурс, разполага с отлични специалисти, заяви Борисов и запита как Йовчев спи спокойно.

Лидерът на ГЕРБ направи много конкретна прогноза за очакван от него следващ компромат: "Утре готвят да пуснат един запис, който е премонтиран в студия".

Борисов заяви, че разчита на "спешни действия от прокуратурата", защото вярвал в тази институция.  "Аз онзи ден съм подал сигнал до прокуратурата за шантажа към мен и към другите лица. И се надявам да има спешни реакции от там, защото аз вярвам в тази институция. Считам, че се справят много добре и са безкомпромисни към всички. Аз съм убеден, че те няма да се замесят в политически игри и интриги, каза още Бойко Борисов.

Още по темата

Управленски решения трябва да се вземат само след сериозен анализ

Предишна новина

Ако издърпате ухото на детето си - отговорност за изтезание. Затвор от 3 до 8 години

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Всеки сам да си отчете своята вина в известен аспек и да си направи своите изводи - няма нужда от Прокуратура и Съд! | нерегистриран
  4
  0

  "Отчел съм своята вина за аферата "Мишо Бирата" в известен аспект и съм си направил своите изводи". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за бТВ. "Бойко Борисов знае кой "сготви" кашата "Мишо Бирата" и затова има и документи, но това в никакъв случай това не съм аз", каза още Цветлин Йовчев.

  И ТОЛКОЗ! ТОВА Е! БОКО - МОКО, ЦЕЦО - МЕЦО, ФЛОРОВ - МЛОРОВ, АЛА - БАЛА! Всеки сам да си отчете своята вина в известен аспект и сам да си направи своите изводи! А, и сам да си наложи и своето наказание в известен аспект! Това Прокуратура, това Съд - това са излишни глупости, дето нема нужда от тех! Важното е Главния Полицай каква вина ще отчете и толкоз! Даже и какво наказание ще наложи и ще изпълни нема толкова значение - за него, де! Другите - те да си знаят и ДА МУ МИСЛЯТ!

 2. 1
  магистрат | нерегистриран
  10
  -1

  Учудващо е как Борисов и Цветанов изведнъж започнаха да вярват в институциите - прокуратура и съд?!? Но ние помним близкото минало и няма да го забравим!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.