Да изнасилиш правото*

Да изнасилиш правото*
снимка: в-к "Труд"

Още когато стана известно решението на Съда на Европейския съюз, според което дори и държава член на Общността да не допуска сключването на еднополовите бракове, то тя не може да отказва пребиваване на еднополови семейства, сключили брак в друга държава, беше ясно, че е въпрос на време то да отвори "вратата в полето" за легализиране на хомосексуалното съжителство и у нас. Едва ли, обаче, някой е очаквал, че това ще се случи по-малко от месец след произнасянето на Съда в Люксембург. Само че то не само се случи, а за него радостно ни информираха от поредното лобистко НПО на радетелите на хомосексуализма – Младежка организация ЛБГТ "Действие". Решението се оказа на съдия от Административен съд-София град, откъдето обаче не бяха намерили за нужно да съобщят за "историческия", според радетелите на гей-правата, съдебен акт.

Решението, което не е окончателно, разкрива далеч по-сложни процеси, засилващи деморализацията в обществото, неглижиране на исторически ценности и традиции, а в крайна сметка и отслабване на националния суверенитет. Стратезите на тези ерозиращи процеси със сигурност са изчислили очакваните загуби, доколкото на показ излизат дълго отричани зависимости, простиращи се върху целия властови спектър и особено върху правосъдната система.

Отдавна е ясно, че задача №1 на гей-лобистите е превръщането на целия Европейски съюз в зона, която приема еднополовите бракове за "нормални". България и Румъния са сред последните държави членки, които не са променили Конституцията и законите в тази посока. Но влиятелните гей-лобита намират начин да "изнасилят правото", като атакуват властите в двете държави по заобиколен начин – например със съдебна атака срещу правилата за пребиваване на чужденци. За целта: първо – намират се еднополови партньори, като е задължително единият да е гражданин на ЕС, а другият на държава извън Общността; второ – сключва се еднополов брачен съюз в страна от ЕС, която го е приравнила към традиционните семейства; трето – еднополовото "семейство" се мести да живее в държава, отказваща "да мине под дъгата" на хомосексуалистите, в случая Румъния и България. Зад всичките тези процеси стоят финансово осигурени неолиберални фондации и неправителствени организации, които осигуряват безплатна правна помощ, логистика, задкулисно и явно лобиране и не на последно място – осигуряват издръжка под формата на работа на хомосексуалното "семейство".

Точно по тази схема се стигна и до решението от 5-ти юни, по което Съдът в Люксембург бе сезиран от семейство гейове – румънец и американец, сключили брак извън Румъния, но поискали право на пребиваване на това основание в северната ни съседка.

Само три седмици след решението на Съда в Люксембург, то е приложено в акт на български съдия. "Историческото" решение е на Полина Якимова-Илиева – съдия в Административния съд в София. Според българската съдийка, австралийката Кристина следва да получи право на пребиваване у нас от Дирекция "Миграция" на МВР на основание сключения на 1-ви юни 2016 г. във Франция брак с французойката Мариама. Двете твърдят, че имат съвместно съжителство от 12 години.

Какво е накарало еднополовото семейство да живее в България не е известно, но според доказателствата по делото, през ноември 2017 г. Кристина иска от компетентната служба на МВР право на продължително пребиваване на основание, че е член на семейството на гражданин на ЕС. Логично, от Дирекция "Миграция" на МВР отказват правото на продължително пребиваване на Кристина, като се позовават на Конституцията и на Семейния кодекс, според които в България семейство може да има само между мъж и жена.

Австралийката, разбира се, веднага атакува по съдебен път отказа, като така се стига до заседанието на АССГ от 5-ти юни в 14.00 часа. Парадоксалното е, че два часа по-рано СЕС вече бе обявил решението си по идентичния казус в Румъния, на което съдия Полина Якимова-Илиева ще се позове.

Но тъй като решението на съдия Полина Якимова не е окончателно, настоящият анализ ще се ограничи в коментарите на съдържанието му. За сметка на това, обаче, налице са поредица от факти, чийто безпристрастен прочит обяснява "как съдия Полина от ССБ побърза да отвори вратата за легализирането на еднополовите бракове и у нас".

На 30 август 2017 г. съдия Якимова декларира, че е член на Съюза на съдиите в България от 2007 г. "През последните 9 години не съм заплащала членски внос и нямам данни членството ми да е прекратено", пише Якимова. Едва ли ССБ разчита толкова на членския внос на малцината останали членуващи в организацията магистрати, колкото на "грантовото" финансиране от свързани с мизантропа Джордж Сорос фондации и сдружения.

Добре известен факт е пълното сходство в позициите, изразявани от ръководството на ССБ и Българския хелзинкски комитет, който се явява "пионер" в лобирането за разширяване правата на хомосексуалистите у нас. На какво, освен на щедро "грантово" финансиране, разчита и Младежката организация ЛБГТ "Действие", която стои зад провокирането и пропагандирането на "историческото" съдебно решение на съдия Полина от ССБ. (Прави впечатление, че във всичките ПР-материали по темата, никъде името на съдийката не се споменава.

И още факти. Съдия Полина Якимова-Илиева е съпруга на Борис Илиев – съдия в Гражданската колегия на Върховния касационен съд. Съдия Илиев е член на съдебен състав, начело на който е върховният съдия Борислав Белазелков, бивш председател на Съюза на съдиите в България. Съдия Борис Илиев се оказа личният избор на провалилия се правосъден министър Христо Иванов за председател на комисия, излъчена от Министерството на правосъдието, която преди три години проведе конкурс за нотариуси. Същият ще се запомни с множеството обжалвания и твърдения за допуснати нарушения именно по вина на правосъдното министерство. Вече като партиен лидер Христо Иванов бе в коалиция с кратко просъществувала партия, която открито се обявяваше в подкрепа на гей-браковете, а след разпускането си се вля в поредния ГМО-политически проект на олигархичното задкулисие.

Свързаностите далеч не свършват тук. В защита на съдебното решение, в ефира на бТВ се изяви адвокат Христо Христев, учредител на пловдивската организация на партията на Христо Иванов. Христев, който бе за кратко съветник на служебния премиер Георги Близнашки, е добре познат от участията си в множество хибридни инициативи на върхушката от Съюза на съдиите в България и други грантово зависими НПО-та, лобиращи за легализиране на хомосексуалните бракове у нас. Христо Христев е сред най-приближените до Христо Иванов. Това прави възможно в началото на 2015 г., като министър на правосъдието Иванов, да назначи своя приятел Христев за член на Комисията по избор на генерален адвокат пред Съда на Европейския съюз.

Разбира се, не може да се твърди с категоричност, че изброените факти са надделели при взимането на съдебното решение от съдия Полина, но целия низ от свързаности за пореден път показват съществуването на неформалните мрежи за влияние в съдебната власт и в държавното управление като цяло, прикрити зад "грантово" издържани организации.

И тъй като освен решението на СЕС в полза на очевидно добре организираното и функциониращо хомосексуално лоби, търсещо всевъзможни начини за заобикаляне на законодателните пречки пред превръщането на Стария континент в мека на джендър идеологиите, все още в България е валиден чл. 46, ал. 1 от Конституцията, според който "бракът е доброволен съюз между мъж и жена", то би било редно Административната прокуратура да предприеме действия по обжалване на решението на съдия Полина от ССБ пред Върховния административен съд. А междувременно Дирекция "Миграция" на МВР може да се позове на чл. 26, ал. 3 от Закона за чужденците, като постанови отново отказ за разрешение за продължително пребиваване на австралийската гражданка, с мотив, че "са налице данни, че бракът е сключен с цел заобикаляне на нормите, регламентиращи режима на чужденците в Република България, и получаване на разрешение за пребиваване".

Съдебното решение на съдия Полина от Административния съд в София наистина има исторически характер, защото най-накрая извади на показ гей-лобито в българската политика, съдебната власт и в онези поръчкови "медии", които вместо да представят факти, в последните дни ги подменят със сладникавата история на един противоречащ на природата "брак".

*Статията препечатваме от в-к "Труд"

Още по темата

Румъния смекчи наказания за подкупни чиновници

Предишна новина

С повишението на таксите за дела пред ВАС ще ограничим вечния жалбоподател*

Следваща новина

Коментари

23 Коментара

 1. 26
  | нерегистриран
  1
  0

  А кога ще узаконят тройния и четворния съюз-брак? Един мъж и две или три жени, жена с трима мъже, двама по двама и т.н. за разнобразие, защо законът пречи на личните ми желания и живот. Сега живея с две сестрички, но се женим за да не се разздърди едната. И тримата искаме да сме заедно в тройно семейство.

 2. 25
  Мато | нерегистриран
  6
  -1

  Булото над българските пуни се смъква.

 3. 24
  лимонадения ЕнДжеО | нерегистриран
  12
  -4

  Такива като въпросния Христев и приятеля му Ичо министъра за съжаление съществуват доста. Те се занимават с всичко-оттук-оттам с нещичко, неспособни за задълбочена, изследователска работа или същинска правна работа, гледат на "баницата мекото", занимават се и с NGO-та-оттам вземат пари, идеалните цели за тях нищо не струват, занимават се и с политика, и с писане на пасквили по форуми и сайтове, коментират като в Ганкиното кафене, изобщо с неустановена професия-нещо като джендър-специализация, един микс от всякакви прояви на лековато, "лимонадено"-т.е. няма нищо в това съдържание, забъркано с малко чешмяна вода,боя и химическа захар- отношение към труда. Едни-други се надушват и сближават по метода на народната поговорка, че "краставите магарета през девет баира се надушват". Никой не им обръща внимание, но те пък продължават да досаждат на обществото, защото се издържат с това-да досаждат на обществото, да тровят общественото съзнание с елементаризми, заучени офис-фрази и банални констатации.

 4. 23
  ТАПЧАКУРОФФ зам.-потпоручик | нерегистриран
  8
  -5

  Е сега наврете си ги в гъза евроатлантическите ценности, говеда такива

 5. 22
  Павлов | нерегистриран
  17
  -8

  Колеги, влюбен съм в овца. Искам да се оженя за нея , тъй като отлично се разбираме и имаме сходство в характерите/повече отколкото със съпругата ми/. Дали ще ми разрешат брак?! Щото то както е тръгнало с либералните ценности и предоставянето на права на същества различни от човешките , не знам ...., но тая работа не отива на добре...

 6. 21
  | нерегистриран
  21
  -10

  Обругаването на съдиите в определени медии се превърна в мълчаливо, но благосклонно подкрепяна от конюнктурата национална политика за подравняване на всички по стандартите на овластените, а несъгласните ги очакват подобни статии и кампании за тяхно и на наблюдаващите отстрани назидание.

 7. 19
  гладен асистент Корифеев | нерегистриран
  10
  -3
  До коментар #2 от "Противогеев | нерегистриран":
  Джендър- или гей политиката започна да набира сили у нас с появата на никому неизвестните дотогава "политици" като Соколов-Момата,покрай него се появи бившия счетоводител Лучников, възпял "мъжката любов, даже бе станал и министър на правосъдието?!- то, аслъ кой ли не е ставал министър?, Ф.Димитров, сега скатал се на топло в КС, пратен там от друг негов събрат-Плевнелиев, който пък изпрати там също лице с такива качества-внука на втория човек в Партията( с главно "П", както повеляваха партийните директиви).Навързали са се като свински черва, или "котешки", според друга зоотерминология, използвана от бившия вицепрезидент бай Тодор Кавалджиев, за когото никой не говори и не се сеща тъкмо защото от гледна точка на естествения генезис е нормален. А този Христев е едно асистентче, което вместо с наука се занимава с всички друго- коментари, изяви по ТВ студиа, писане на антрифиленца, дребни статийки, говорене с такова самочувствие сякаш е хванал Господа за....Но така е по-лесно, защо му е да се труди, да чете, да напише сериозен научен труд или да ходи в съда да се явява по дела- иска се труд.

  Христев е корифей на правната мисъл, създател на филибелийския правен кръг, аналитичен и задълбочен изследовател на правни текстове- наредби, наръчници, указания, заповеди, устави,човек, който разбира от всякакво право и всеки правен отрасъл: както се казва и тролейбусно право и право на подземната железница или "метроправо" да бъдат въведени, той е готов със своя програма, учебен курс и литература. Истински поливалентен учен, образец за подражание.

 8. 18
  ***************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 16
  | нерегистриран
  19
  -11

  1. Не приемам обсъждането на магистратски акт по този начин. Винаги едната страна не е доволна и това я провокира към негативна емоция.

  2. Приемам всеки индивид, стига да не вреди на другите. Няма значение дали си рус, мургав, хомосексуален, ако живееш, помагайки на хората и обществото.

  3.Обратното- вредиш ли- има ред! Доказана ли е вредата, но магистратските действия са странни- трябва да се проверят. Примерът от последните месеци с "Лицевите опори като принуда/изнудване" е пословичен- години безнаказаност, години потърпевши хора, защо е мълчано, кой е бездействал и укривал.

  Трябва ясно да се знаят личностите, които са дръзнали да искат справедливост.

  Трябва и ясно да се знаят , обаче, и другите. Това го изисква етиката, не само правото!

 10. 15
  | нерегистриран
  13
  -5

  1. Не приемам обсъждането на магистратски акт по този начин. Винаги едната страна не е доволна и това я провокира към негативна емоция.

  2. Приемам всеки индивид, стига да не вреди на другите. Няма значение дали си рус, мургав, хомосексуален, ако живееш, помагайки на хората и обществото.

  3.Обратното- вредиш ли- има ред! Доказана ли е вредата, но магистратските действия са странни- трябва да се проверят. Примерът от последните месеци с "Лицевите опори като принуда/изнудване" е пословичен- години безнаказаност, години потърпевши хора, защо е мълчано, кой е бездействал и укривал.

  Трябва ясно да се знаят личностите, които са дръзнали да искат справедливост.

  Трябва и ясно да се знаят , обаче, и другите. Това го изисква етиката, не само правото!

 11. 14
  Наминаващ оперативен ! | нерегистриран
  16
  -4

  Повече дразнят жените с цигари, кучетата без каишки, старите бмв-та с диви примати и неправилно паркиралите автомобили, отколкото някакви добре облечени и изкъпани неформали...изтипосани в съдебен акт.

 12. 13
  | нерегистриран
  31
  -18

  И това доживяхме - в издание, претендирщо да има нещо общо с правото, се атакува съдия за това, че прилага закона такъв, какъвто е. Браво!

 13. 11
  жидовска работа | нерегистриран
  14
  -11

  "Хомосексуализмът се проявява в някои от елементите на еврейското расово вероизповедание – юдеизма, художественото творчество, в законодателството и външната политика на Държавата Израел.

  Идин Клайн, директор на „Кешет” – еврейската расова организация, която защитава еврейските хомосексуалисти и транссексуали, посочва, че сред евреите хомосексуалистите са 10% (през 2006 г.), а през 2009 – 12-14%, което е висок процент в сравнение с нееврейските националности."  Подобни гей двойки се инсталирани нарочно във всяка една стрна, работи се мръсно и отвътре, но всяка болест си има лечение, стига да се постави правилната диагноза и да се намери желание за борба ;)

 14. 10
  **************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 9
  | нерегистриран
  16
  -8

  "България и Румъния са сред последните държави членки, които не са променили Конституцията и законите в тази посока."  Това в смисъл, че държавите с най-мизерни доходи и най-висока корупция трябва да са пример за всички страни по света ли?  И каква е връзката между статията и снимката - на нея е една от черните блондинки, като според Филчев е блондинка по ИК. Особено след разкритията на треньора по лицеви опори без тениска Чавдарчо за взаимоотношенията Лозан-Кристиян. Да не говорим за по-предишните публикации за Рада Дълбоката.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.