Дадоха нов ведомствен апартамент на съдийка от Варна, член на КАК

Дадоха нов ведомствен апартамент на съдийка от Варна, член на КАК

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде нов ведомствен апартамент на съдия Женя Димитрова от Варненския окръжен съд, която междувременно е и член на съдийската Комисията по атестирането и конкурсите (КАК).

Проблемът с пребиваването на съдия Димитрова сериозно заплашваше изобщо работата на съдийската КАК, която и без друго в момента се намира в кадрова криза, тъй като тя категорично беше заявила, че, ако не й бъде осигурено жилище, ще се наложи да се върне да правораздава във Варна. На 7 ноември ВСС отказа да удължи срока за използването на ведомственото жилище, което до момента магистратът е използвала.

На практика договорът на съдия Димитрова е изтекъл още през юни, когато ВСС беше във ваканция, вследствие на което тя е поискала удължаване. Това удължаване е било одобрено първоначално от Бюджетна комисия и тази по Управление на собствеността, но впоследствие такова й се отказва, тъй като не отговаря на правилата на кадровия орган за употребата му.

Сега обаче за съдия Димитрова е определен нов апартамент от фонда на съдебната власт, който се намира в район Триадица, ж.к. "Манастирски ливади", след което тя остава член на КАК. 

Приключи проектът за подкрепа за подобряване на капацитета на ИВСС

Предишна новина

Българската роза не може да е изображение на търговска марка

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    2
    0

    Брей, много ценен кадър! А дали комисията е погледнала актовете и?!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.