Данаил Кирилов обсъди с бившия ръководен министерски съветник в баварското Министерство на правосъдието данъчните престъпления

Данаил Кирилов обсъди с бившия ръководен министерски съветник в баварското Министерство на правосъдието данъчните престъпления
Данаил Кирилов се срещна с Хелмут Палдер, снимка:МП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с бившия ръководен министерски съветник в баварското Министерство на правосъдието д-р Хелмут Палдер. Основна тема на разговора бе предстоящия през ноември семинар, посветен за данъчните престъпления. Министър Кирилов поздрави д-р Палдер за тази инициатива и подчерта, че наказателноправната защита на обществените отношения, свързани със законосъобразното събиране и разходване на бюджетните приходи, винаги е била приоритет за българското правителство, съобщиха от правосъдното ведомство.

 „Изграждането на Европейската прокуратура като орган, който трябва да защитава финансовите интереси на европейския данъкоплатец, беше приоритет и по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и активните ни усилия в тази насока продължават с цел започване на ефективна работа на институцията от началото 2021 г.“, казал е още министър Кирилов.

Двамата са се обединили около извода, че благодарение на създадената преди повече от 20 години Постоянна междуправителствена комисия „България – Бавария“ и на активната роля на фондация „Ханс Зайдел“ са налице реализирани редица успешни проекти и семинари, които имат своя безспорен принос за ефективното осъществяване на съдебната реформа в България.

Така сътрудничество между българското и баварското Министерства на правосъдието ще продължи да се развива успешно и занапред. В заключение министър Кирилов е пожелал успех на Германско председателство на Съвета на ЕС и е изразил увереност, че въпреки кризисната пандемична обстановка, пред която е изправен целият свят, то ще постигне заложените си цели.

Експерт: Възможно е всеки прокурор да разследва главния

Предишна новина

Подслушването – настояще и бъдеще

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 2
    ******** | нерегистриран

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.