Даниела Машева награди жената, спомогнала за разкриване на извършителя на измами на възрастни жители в София

Даниела Машева награди жената, спомогнала за разкриване на извършителя на измами на възрастни жители в София
снимка: ПРБ

Зам.-главният прокурор Даниела Машева награди с икона на „Свети Димитър“ 32-годишната Жанета Колева от гр. София, съобщиха от държавното обвинение. Изпълнявайки гражданския си дълг, Колева е съдействала на възрастен мъж при подаване на сигнал за измама в 01 РУ-СДВР, съобщиха от държавното обвинение.

Благодарение на навременната реакция на Жанета Колева разследващите са разкрили бързо две престъпления, извършени по идентичен начин на 09 декември 2020 г. на ул. „Гео Милев" и на ул. „Слатинска" в столицата. При едното 89-годишният И. Д. е бил измамен с 400 лв., а при другото са отнети 300 лв. от В. П., на 83 г.

На 12 декември 2020 г. парите бяха върнати на двамата пострадали в присъствието на Районния прокурор на София Невена Зартова и на директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Междувременно А. М. бе привлечен към наказателна отговорност за измамите на възрастните хора и по искане на прокуратурата Софийски районен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Зам.-главният прокурор Даниела Машева изказа благодарности от името на главния прокурор Иван Гешев за активната гражданска позиция на Жанета Колева по случая.

"Хубаво е да има повече такива хора в обществото, като вас“, каза прокурор Машева. 

Още по темата

Галатея Ханджиева за втори път оглави Окръжния съд в Добрич

Предишна новина

КПКОНПИ обжалва отхвърлен иск срещу сина и жената на Христо Бисеров

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.