ДАНС ще провери банката, от която Божков е теглил парите, с които твърди, че си е купувал спокойствие от властта

ДАНС ще провери банката, от която Божков е теглил парите, с които твърди, че си е купувал спокойствие от властта
Васил Божков, снимка:БГНЕС/архив

ДАНС ще проверява банката, от която Васил Божков е теглил парите, за което показа документи във фейсбук, съобщават от службата. Специализираната прокуратура е възложила изясняване на случая, защото по закон ДАНС трябва да бъдат уведомявани за тегления над 30 хил. лв.

Миналата седмица укриващия се в ОАЕ хазартен бос Васил Божков пусна в социалните мрежи разпечатки от банкови операции, от които става ясно, че е теглил огромни суми пари. В придружаващ пост към снимките, Божков твърди, че парите са били теглени от него, за да плаща "такса спокойствие" на премиера и финансовия министър в размер на 60 млн. лв.

Директорът на финансовото разузнаване е издал заповед за проверка на банката, за да се изясни дали са изпълнени изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари, както и за съмнения за това престъпление.

От ДАНС твърдят, че за тегленията на парите от Божков не са уведомявани от банката. От документите, разпространени преди 3 дни стана ясно, че Божков е теглил суми наведнъж от 500 хил. лв. до 1,45 млн. лв.

Още по темата

Бивш полковник от австрийската армия влиза в затвора за шпионаж в полза на Москва

Предишна новина

Обвиниха служител на Разузнаването за разгласяване на държавна тайна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.